Na ‘schijnveiligheid’ nu ook ‘schijnvertoning’

 DSC9936 (Custom)Daar is hij dan, de verwachte kater na de actie over de bomenkap gisteravond in de kerk. Eens te meer werd duidelijk in hoeverre politiek en publiek van elkaar zijn vervreemd.

Het zou de politici hebben gesierd als ze in het begin van de avond meteen hadden gezegd: ‘Leuk dat jullie in grote getale zijn gekomen, maar sorry alle aanwezigen, we hebben de hele boel al dichtgespijkerd, er valt niet meer over te praten.’ Dan hadden we natuurlijk om kwart voor acht met een hoop chagrijn naar huis kunnen gaan en hadden we ons als publiek, muziek en organisatiecomité ook niet voor schut de avond doorgebracht.

Maar dan hadden we natuurlijk wel dat geweldige betoog van de bewoonster van de Heerderweg moeten missen, een betoog waarvan qua inhoud de meesten achter de grote tafel alleen mogen dromen. En we hadden moeten missen de zalvende woorden van de heer Beumer: ,,Ik heb wel getekend, maar ik lig er wel wakker van.’’ Bah. En de opstelling van GroenLinks, dat haar hele GROENE beleid gewoon op de schroothoop heeft gegooid.

Gemist hadden we ook Nieuwe Lijn, de partij die overal en altijd met een ‘royale vertegenwoordiging’ aanwezig is, maar nu ontbrak. Wel een handtekening zetten onder deze vermaledijde kapvergunning, maar te laf om deze en publiek te verdedigen. Maar de minachting ten opzichte van het Eper publiek is deze partij natuurlijk niet vreemd. Nee, de krullenjongens van dit ‘kabinet’, o.a. de PvdA en GroenLinks, mogen de ijzers uit het vuur halen en hebben daarin hopeloos gefaald.

Zoals gemeenteraadslid Jan de Graaf al liet weten: ,,Ik ga nog even verjaardag vieren, dromen jullie maar lekker verder.’’

Zo hebben we met zijn allen voor joker in de kerk gezeten en geleerd waar het Eper publiek in het verleden op heeft gestemd. Na de term ‘schijnveiligheid’ kan ook het woord ‘schijnvertoning’ worden toegevoegd aan deze affaire.

 DSC0031

Dirk Jan Beumer heeft alle aandacht gericht op zijn mobieltje, maar heeft wel wakker gelegen van de op handen zijnde bomenkap. Ja ja... (Foto's: Bert Hanekamp)

 DSC9997

Jan de Graaf moest zijn eigen verjaardag nog vieren. Wij droomden verder.

 DSC9936

De stoelen hadden net zo goed leeg kunnen blijven.

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento