Tuinen A.Vogel (vervolg)

Gisteren plaatste ik een aantal foto's van het mooie lijnenspel van de tuinen van A.Vogel op het landgoed Zwanenburg in 't Harde. Ze noemen het zelf de gezondste plek van Nederland. Waarschijnlijk heeft iedereen wel een product van A.Vogel in huis, of men heeft er wel eens van gehoord. Als je er rondloopt, waan je je eigenlijk in een siertuin met allemaal producten die in kruiden worden verwerkt. Zelf gebruik ik altijd Herbamare zout - zeezout met biologische kruiden en groenten - bij de warme maaltijd. Een klein gedeelte wat in hun producten wordt verwerkt groeit hier niet, maar wordt ergens anders gehaald. Het is een waar genot om eens door deze tuinen te wandelen en eigenlijk dichtbij. Je kunt dan ook eens gebruik maken van het blote voeten pad wat er ligt, met inbegrip van een modderbad waar men doorheen kan banjeren. Op de site van deze bijzondere kruidendokter leest u een heleboel informatie.

 6121888

Lees meer...

Tuinen A.Vogel

Onlangs zijn we op een maandagmiddag naar de tuin van A.Vogel geweest in 't Harde.U weet wel, de producten van die bekende kruiden dokter. Een prachtig gebied ook om daar rond te lopen. Vooral het grafische lijnenspel van de verschillende gewassen (kruiden) op de akkers is een mooi gezicht en zal veel fotografen wel aanspreken. Vandaar ook dat ik daarvan hier wat laat zien. Een volgende keer laat ik de gewassen wat nader zien, want dat zijn er nogal wat.

 6121924

Lees meer...

Zorgwinkel Epe: luisterend oor en passend advies

foto 2 zorgwinkel Epe 19 juni 2017 CustomEpe is sinds 1 mei een Zorgwinkel rijk, aan de Beekstraat 15-17. De Zorgwinkel staat klaar voor de mensen in Epe en omgeving. Naast de standaard uitleen, verhuur en verkoop van alle hulpmiddelen biedt Zorgwinkel Epe de mogelijkheid om VIP-deelnemer te worden. Hierdoor kan men gratis zes weken gebruik maken van loophulpmiddelen, zoals rollators, krukken en looprekken.. Men betaalt dan slechts € 19,95 per jaar voor het complete gezin, inclusief thuiswonende kinderen tot en met 18 jaar.

Lees meer...

Monumentale groentezaak De Groot vanaf morgen verleden tijd

grootsEr zijn van die dingen die niet weg te denken zijn omdat ze onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zon en zomer, een kuiltje voor de jus in de boerenkool, een schuimkraag op een biertje, vissen in een vijver, een toetsenbord op een laptop, de groentewinkel van Ans (64) en Gerrit (66) de Groot in Emst. Maar vanaf morgen is daar aan de Hoofdweg 56 niets meer te koop. Vandaag wordt een punt gezet achter 84 jaar groente- en fruitverkoop in een speciaalzaak in Emst. Dus aan ècht alles komt ooit een eind.

Lees meer...

Damherten ontsnapt na vernielingen aan hertenkamp Dellenweg

De Eper politie is op zoek naar getuigen van de vernielingen aan het hertenkamp aan de Dellenweg in Epe. Daar zijn op 4 juni vernielingen gepleegd aan het verblijf voor de kippen en konijnen. Sinds mei zijn al vier keer vernielingen aangericht. Op 19 mei is de afrastering opengeknipt. Daardoor ontsnapten vijf damherten. Vier hinden zijn inmiddels terug gevonden, naar de nog loslopende bok wordt gezocht. Eerder zijn fazanten en konijnen verdwenen.

Lees meer...

Slachtoffer onthoofd

Zag ik dat goed? Ligt daar in de berm van de Elburgerweg in Heerde nou een beest of is het toch iets anders? Het heeft zo'n rare vorm. Dus terugrijden, auto aan de kant en eens goed kijken. Jawel, er ligt een ree. Kan natuurlijk in dit wildrijke gebied. Maar toch gek: er zit geen kop op. Eraf gehaald als trofee na een aanrijding? Wie doet zoiets? Of is het beest toch slachtoffer van een stroper? Het is in ieder geval strafbaar om een (deel van een) aangereden dier mee te nemen, om maar niet te praten over stroperij. Nou ja, foto met het mobieltje gemaakt en na overleg met de BOA van dit gebied de politie gebeld met de vraag om wat over is van het beest, te laten verwijderen door het groennetwerk. Als ik er later weer langs rijd, is het inderdaad weg. Vooruit, ik plaats de foto hier ook. Per slot van rekening hoort dit ook bij het leven. En wie weet kent iemand een persoon die binnenkort ineens prijkt met een nieuwe reeënkop.

Lees meer...

Winnaars fotowedstrijd schaapskudde

Ter gelegenheid van het schaapscheerdersfeest dat zaterdag bij de Grote Kerk wordt gehouden heeft de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde een fotowedstrijd gehouden. De mooiste tien inzendingen worden door Ondernemersvereniging Epe op groot doek gedrukt en zaterdag bij de scheerdersweide tentoongesteld. De winnende foto’s zijn gekozen door een jury bestaande uit schaapherder Lammert Niesing, fotograaf Bert Hanekamp en bestuurslid Jan Stenvert van de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde. Het zijn:

Lees meer...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Op twitter

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.