Epenaren en bedrijven dupe beleid recreatiewoningen

De gemeente Epe is volledig doorgeslagen in haar beleid ten aanzien van recreatiewoningen. Eigen inwoners en recreatiebedrijven zijn de dupe van het streven om recreatiewoningen alleen door recreanten te laten bewonen.

Het gebeurt zeer regelmatig dat Epenaren met een eigen huis tijdelijk onderdak zoeken. Omdat ze hun huis hebben verkocht en nog geen ander hebben gekocht, daar nog niet terecht kunnen omdat de overdracht later is, ze het nieuwe nog stevig moeten verbouwen, ze hun eigen huis moeten verbouwen en daar tijdelijk uit weg moeten, of om wat voor reden dan ook. Tot voor kort konden die mensen tijdelijk terecht op een van de recreatiebedrijven in de gemeente. Dat was mooi, want meestal was dat buiten het hoogseizoen; de Epenaren hebben tijdelijk onderdak en de recreatiebedrijven inkomsten als al hun vakantiehuizen nog niet verhuurd zijn. Dat gaat dus niet ten koste van vakantiegangers.

Maar de gemeente Epe heeft een heksenjacht ontketend op ‘illegale’ bewoners en controleert streng en intensief en stelt bij overtredingen hoge boetes in het vooruitzicht. Geen recreatiebedrijf durft nu nog Epenaren tijdelijk te huisvesten.

Het resultaat: wanhopige, tijdelijk dakloze Epenaren moeten het maar uitzoeken en recreatiebedrijven lopen welkome inkomsten mis. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. De hoogste tijd om de bakens ten bate van de eigen inwoners snel te verzetten. De oplossing is simpel: zo moeilijk kan het toch niet zijn om bepaalde recreatiebedrijven toestemming te geven om een beperkt aantal woningen buiten het vakantieseizoen aan eigen inwoners in nood te verhuren. Want de gemeente is er toch in de eerste plaats voor de eigen bevolking, niet voor de vakantiegangers.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.