Weg met de houten plank uit het restaurant, ik wil een bord!

Wat is dat toch tegenwoordig, in sommige restaurants het serveren van voedsel op een houten plank. Stampvol, waardoor de helft over de tafel gaat waarvan net van tevoren met zo’n duizend-bacteriën doekje de oppervlakte is gereinigd. Houten planken die nota bene in de keuken verboden zijn om hygiënische redenen, daar wordt dus voedsel op geserveerd. Lekker trendy, maar absoluut niet lekker om op te eten.
Saus bijvoorbeeld die je van de oppervlakte moet schrapen om als bijlage op het vlees te deponeren. En probeer ook eens de appelmoes of een salade van diezelfde plank te nuttigen waarvan net de zuren op het hout zijn ingewerkt. Getver!
Frietjes of andere aardappelgarnituren die je op diezelfde plank niet kwijt kunt, daar werd mij zelfs over geadviseerd om deze maar met de vingers te eten.
Bij deze pleit ik dan ook voor de onmiddellijke terugkeer van het bord in restaurants, daar is deze namelijk ooit voor uitgevonden.
Gaarne dus op uw restaurant-site vermelden op welke manier het voedsel wordt geserveerd. Dan weet ik namelijk van tevoren of ik als een Neanderthaler wil eten of niet.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento