De Hezebrink, utopie of werkelijkheid?

Dorpscentrum de Hezebrink in Emst moet (weer) nog even wachten op de gemeentelijke bijdrage in de kosten van renovatie. De gemeente heeft onvoldoende geld beschikbaar en de besluitvorming is daardoor in feite doorgeschoven naar 2015. Overigens wil het college in 2015 wel onderzoeken welke accommodaties opgeknapt of vervangen moeten worden. Het laat zich raden welke hier prioriteit krijgen.

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen beloofde Nieuwe Lijn prioriteit bij de uitvoering van de renovatie en stond een delegatie van die partij zelfs op de stoep van het gebouw om zieltjes te winnen. Genant gewoon om daarna de inwoners van Emst opnieuw in de steek te laten.

Als voorbeeld een citaat uit ‘Basisvoorzieningen en accommodaties’ uit het verkiezingsprogramma 2014 van Nieuwe Lijn:

‘Een belangrijk speerpunt van Nieuwe Lijn is het vernieuwen van de Hezebrink in Emst. Ook in het verkiezingsprogramma van 2010 – 2014 (!!!!!!) hebben we dit aangegeven en Nieuwe Lijn is zeer verheugd dat het bestuur van de Hezebrink als eerste verantwoordelijk voor deze accommodatie, de afgelopen periode serieuze plannen heeft ingediend om dit mogelijk te maken. De gemeente ondersteunt deze plannen door aanzienlijke bedragen hiervoor vrij te maken.
Ondertussen ligt er al meer dan een HALF MILJOEN EURO op de plank, die METEEN te gebruiken is. Nieuwe Lijn heeft deze gereserveerde bedragen altijd ondersteund, waar oppositiepartijen in Epe dit helaas niet deden.’

Aldus Nieuwe Lijn in haar verkiezingsprogramma.

Waar dat half miljoen op de plank inmiddels gebleven is; wie het weet, mag het zeggen, maar gelukkig hebben we daar altijd weer de heer De Vries van Nieuwe Lijn, die recent beweerde dat hij een ‘geldboompje’ had gevonden, wat later natuurlijk ook een sprookje bleek te zijn, die dus nu verhaalt van een nieuwe geldstroom, maar die blijkt nog onder de grond te liggen!

Een miljoen nog wel, en het mooie is ,,nog vrij te besteden ook’’; waar hoorde ik dat vaker?

De geldbomen, het geld dat onder de grond vandaan moet komen. Het zijn toch van die geweldige sprookjes, sprookjes waardoor de gemiddelde kiezer zich natuurlijk geen rad voor de ogen laat draaien. En in de Stentor sneren uitdelen naar D66 en de VVD door CDA-wethouder Erik Visser is natuurlijk gewoon flauwe onzin, eerder een brevet van onvermogen waar niemand op zit te wachten.

Als je met de ,,uitstekende financiële positie van de gemeente Epe’’ (wie riep dat ook al weer) nog geen gemiddeld hertenkampje op de been kunt houden, mogen we vrezen voor de toekomst van de Hezebrink.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.