Daar is ze weer! 402: Bucketlist

Ik heb een heuse bucketlist. Die heb ik gemaakt toen ik klaar was met de opleiding tot verpleegkundige, omdat ik dacht dat ik me zou gaan vervelen.

 

Ik snap nog steeds niet hoe ik dat heb kunnen denken. Want de dagen worden weken en de tijd vliegt voorbij.
De bucketlist ligt in de boekenkast, het is een mooi boekje waar mijn wensen - dingen die ik nog graag wil doen - in opgeschreven staan.
Eigenlijk weet ik niet eens meer wat er in staat. Wel dat er veel dingen in staan. (Want ja, ik zou veel tijd krijgen dacht ik, dus moest ik ook veel dingen verzinnen om te gaan doen.)

Eentje weet ik nog wel. Dat ik me minder wil aantrekken van wat anderen van me vinden. Dat heb ik al in de praktijk gebracht door van de zomer in de korte broek naar het dorp te gaan. Juist die dag kwam ik natuurlijk allerlei bekenden tegen, zul je zien. Maar toch: ik heb het gedaan.
En wat ik ook gedaan heb en nog steeds doe: sporten. Soms wel drie keer in de week anderhalf uur. Ik voel me er goed bij. Daar is alles mee gezegd, al dat zwoegen en harde werken leverde maar drie kilo gewichtsverlies op. In twee en een half jaar tijd.

In een weekend kwamen deze twee dingen bij elkaar.

Ik wilde een brief posten en had de middag in korte broek met een topje in de tuin doorgebracht. Ik had geen zin in omkleden en ineens schoot het door mijn hoofd: ,,Ik durf me nu gewoon in een korte broek buiten de poort te begeven”. Adidasjes aan (want hoera, ik ben bevrijd) en daar ging ik.
Deze keer kwam ik geen bekenden tegen. Wel een man die zijn hond uitliet. In joggingbroek met een verwassen shirtje er boven. Op teenslippers. Zo niet mijn type.
Vanaf de andere kant van de straat brulde hij me toe: ,,Zo, dat ziet er sportief uit!”
Eerst dacht ik nog: ‘sportief, sportief’, waarom niet mooi, of sexy of spannend of … (vul zelf maar in).
Toen ik thuis kwam, dacht ik er nog een poosje over na. En besloot dat ik het maar als een compliment moest beschouwen. Want voor het eerst in mijn leven noemde iemand me sportief.

Jammer dat die niet op mijn bucketlist staat!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.