Daar is ze weer! 401: Nachtdiensten

Op mijn werk werd tijdens het sollicitatiegesprek gezegd dat ik per maand vier nachtdiensten zou draaien. Mijn eerste reactie was: ,,Liever niet”, maar ja, iedereen doet het, dus dan ik ook. Alleen: nou zit ik er elke week in!

Want als je zwanger bent, hoef je geen nachtdiensten te draaien. Het is een jong team en sinds ik er werk, worden er best veel collega’s zwanger. (Het is maar goed dat ik een vrouw ben, je zou er haast wat van denken …) En als je borstvoeding geeft, hoef je ook geen nachtdiensten te draaien. Dat maakt de spoeling dun, want alleen VIG-ers en verpleegkundigen mogen nachtdiensten draaien en we werken ook veel met helpenden. Dus ik ben mooi de klos. Van een aantal collega’s weet ik dat ze ook bezig zijn met zwanger worden, dus ik zie de bui al hangen, dat wordt nog meer ‘s nachts werken!
Of alleen maar ‘s nachts werken.

Voor de gein zou ik haast op ons intranet zetten: ‘Geheel onverwachts maar daarom niet minder welkom ...’
Maar ja, ik wil ook geen mensen voor het hoofd stoten die het ook graag willen maar waarbij het misschien niet lukt.

Het is me wat. Het lijkt me voor het oplossen van het probleem een goed idee dat we alleen nog maar collega’s boven de veertig met een voltooid gezin aannemen, of een man.
Maar ja, dat staat ook een beetje raar in een advertentie.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.