Daar is ze weer! 398: Weer even kind

Als je in de ouderenzorg werkt kom je regelmatig in aanraking met ‘dingen van vroeger’. Zaken waar je amper meer aan dacht, kunnen in één keer weer in je leven komen. Of bepaalde liedjes. Zo is er een meneer die moeite heeft met lopen als gevolg van een ziekte. Maar als je zingt, gaat het wat makkelijker. Dus voordat we beginnen te lopen, zet ik in: ‘De paden op’. Vervolgens zingt er altijd wel iemand verder.
En dan komt het aan op oude liedjes, in-spin-de-bocht-gaat-in en gisteravond was er ook weer een mooie.

Een meneer die prachtig dialect sprak zette mijn geheugenbrij, ondanks de warmte, aan het werk.
Ik zei: ,,Zal ik uw bril even aannemen, anders gaat het oogdruppelen een beetje moeilijk.” Hij antwoordde: ,,De Brille de brille, De Briele’’’, en vervolgens kwam hij uit op Den Briel.
Wat mij deed inzetten: ,,In naam van Oranje…”

Maar goed, onlangs hadden we een personeelsuitje i.v.m. het verlaten van twee lieve collega`s uit ons team. Aangezien er vlak daarvoor al een bijzonder uitje was geweest, besloten we om het passend, maar wel leuk aan te kleden. Het werd een high-tea. (Bij bijna veertig graden …) Iedereen was druk aan het bakken, koken en fabriceren geweest en er stond een buffet van heb-ik-jou-daar uiteindelijk klaar. Nadat er van alles gesmuld was, besloot de organisatie dat het tijd was voor actie.
Stoelendans.
Zo leer je je collega`s kennen. (En jezelf.) Helaas is het opgenomen. Toen ik het terug zag, schrok ik van mezelf. Toen de muziek stopte heb ik in mijn fanatisme de collega die voor mij liep zo`n duw gegeven om op de stoel te gaan zitten, dat ze twee stoelen verder op een lege terecht kwam.
Tijdens het ballon trappen besloot ik wat minder agressief te acteren, wat resulteerde in het kapot trappen van mijn eigen ballon.

Kortom: we waren weer allemaal even kind, hebben enorm gelachen en genoten.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.