Daar is ze weer! 396: Stille droom

Al heel lang droom ik van een eigen vakantiehuisje. Zo`n huisje waar ik dan alleen naar toe ga om bijvoorbeeld de hele dag te gaan schrijven. Of de hele dag lezen. Of een beetje onkruid wieden. Of…
Nou, ik kan er dus echt over dagdromen. En pas kwam die droom heel dichtbij!

Want in Herxen was er een verloting. En wat kon je winnen? Juist, onder andere een vakantiehuisje. Vaak heb ik er naar gekeken, ik had het zelfs al ingericht! Echtgenoot zag nog wat bezwaren, maar die kon ik allemaal wegnemen. Als ik het huisje maar had, zou alles goed komen!

De loten kosten 98 euro. Best veel geld. Maar… als je het huisje won (je kon trouwens ook kiezen voor een Ferrari en je kon ook een vakantie voor 10 personen winnen in Spanje) dan viel het best mee. Je moet zoiets in verhouding zien.
Ik kocht een lot. En droomde stilletjes verder. Een week lang. Toen kreeg ik een mailtje. De loterij ging niet door. Er moesten 7000 loten verkochten worden en de teller bleef steken op 5000. Potdorie, daar ging mijn huisje, mijn droom.
Het geld kon ik doneren (voor het dorpshuis) maar ja, 98 euro voor een huisje is niet veel, maar voor het dorpshuis in Herxen… nee…. Dan wist ik wel betere doelen!

Het goede doel waar de 98 euro dan toe moest diende zich de volgende dag al aan.
Op weg naar het werk reed ik over een boortje (bewijsmateriaal aanwezig!) en had ik een nieuwe band nodig.
Dag droom. Het waren een paar leuke dagen!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.