Daar is ze weer! 395: Toeristen

En jawel, ze zijn er weer. De toeristen. Deze keer de grijze golf, want op het moment dat ik dit schrijf, moeten de schoolvakanties nog komen.
Ik merk dat ik me steeds meer ga ergeren aan de oudere toeristen. Zelf ben ik werkzaam in de ouderenzorg, maar op de een of andere manier kan ik me wild ergeren aan sommigen oudere toeristen.
Hoe ze ons mooie dorp kleineren: ,,Ze hebben hier niet veel”. (Kom dan niet, blijf waar je vandaan komt!) En hoe ze om gaan met ons.
Maar … ik heb de oplossing gevonden. Heel per ongeluk eigenlijk.
Als we het allemaal gaan doen denk ik dat we maar zo een paar honderd minder toeristen kunnen ontvangen. (Sorry ondernemers, dan moeten jullie het met het oorspronkelijke inwonersaantal doen.)
Nadeel is dat we het dorp Epe dan niet goed op de kaart zetten. Namelijk als een dorp vol doven en schlemielen.

Ik doe boodschappen vanuit mijn winkelkarretje in mijn fietstas. In één keer stopt er abrupt iemand. Ik kijk op.
,,Zeg, ga ik zo naar de Gall en Gall?”
Het klinkt gebiedend. Het klinkt asociaal. En ik doe net of ik niets gehoord heb. Ik kijk de oudere vrouw, ik schat haar zo rond de zeventig, even aan. Toerist. Korte broek, topje, bruin verbrand, e-bike onder de billen. Type: de wereld is van mij.
Ik blijf haar onnozel aankijken.
Er stopt een man naast haar.
,,Hee, ze vroeg wat, gaan we zo naar Gall en Gall?”
Ook hem kijk ik aan. Stoïcijns. En ga weer verder met inpakken. Ik ben bereid de hele wereld te helpen, maar ben niemands bediende. Als mij iets gevraagd wordt wil ik altijd helpen. Maar niet zo.
,,Zeker doof”, zegt de vrouw.
,,Of niet goed wijs”, zegt de man.
Nee beste mensen. Ik ben asociaal gedrag spuugzat.
Dus, Epenaren, doe met me mee!
Mocht bovenstaande u overkomen: niet antwoorden, dom kijken.
Wellicht kunnen we de asociale toerist zo nog wat bij brengen! (En als ze normaal doen mogen ze best komen, hoor!)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Ellen

  Heel herkenbaar. Ik heb in de supermarkt gewerkt en op het moment dat een vakantieganger mij iets wou "vragen" knipte hij met zijn vingers en riep gewoon vanaf de andere kant vanaf het groenteschap: Hey jongedame! (nog steeds knipte hij met zijn vingers) Ik heb uiteindelijk aangegeven dat ik maar al te graag wou helpen maar omdat ik geen 'Goedemorgen mag ik misschien iets vragen?' hoorde dacht ik dat hij het tegen iemand anders had. Ik werd raar aangekeken maar volgens mij kwam het wel over. Bij mijn huidige baan merk ik nog steeds dat mensen onbeschofter worden. Waarbij wij netjes de onbekende mensen aanspreken met 'U' worden wij voor alles en nog wat uitgemaakt. Ik ben bang dat het tegenwoordig bijna acceptabel is om een grote dan wel brutale mond op te zetten.

 • Bert

  Beantwoordde: Bert

  Deden we toch alleen met Duitsers?

 • Bert

  Of een volgende keer de andere kant opsturen...;)

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.