Daar is ze weer! 394: Zomerwandeling

Onlangs waren we een paar dagen in Duitsland. We mogen daar ook graag winkelen. Deze keer waren we in Duisburg.

De winkels in Duitsland bevallen ons goed. Geen drukte, vriendelijk personeel. Sowieso heb ik het idee dat het in Duitsland allemaal wat rustiger gaat dan hier in Nederland. De wegen zijn minder druk en in restaurants hangt altijd een gemoedelijke sfeer. Dat is de eerste keer uit eten altijd weer even wennen en in standje ‘kalm aan ‘ komen.
Ik ben gek van het schoenenmerk Rieker. Ze zijn licht aan de voeten en lopen als pantoffeltjes, je voelt amper dat je ze aan hebt. In Nederland worden ze steeds goedkoper, maar het minst prijzig koop je ze in Duitsland. Ik heb me laten vertellen dat het te maken heeft met het feit dat het een Duits merk is en dat er dan een lager belastingtarief geldt. Hoe dan ook, ik loop altijd even een Rieker-winkel binnen. Zo ook deze keer.
Echtgenoot loopt achter me aan.

In één keer hoor ik: ,,Zal ik sandalen kopen?”
Ik draai me verschrikt om. Echtgenoot aan de sandaal? Wat is er aan de hand? Hartje zomer loopt hij nog op bergschoenen als we aan de wandel zijn en nu in één keer sandalen?
,,Goed idee”, zeg ik, ,,ze lopen als zonnetjes!”
En zo liep ik zonder schoenen de winkel uit en echtgenoot met sandalen.

We maken een wandeling bij een klooster. Het is warm. De zon schijnt uitbundig. Ook op het hoofd van echtgenoot, waar ik tussen de haren door soms wat hoofdhuid zie. ,,Moet je geen pet op of zo, verbrandt je hoofd niet?” vraag ik.
Echtgenoot kijkt naar beneden. Hij draagt zijn sandalen. ,,Ik maak me meer zorgen over mijn voeten. Die hebben in geen 57 jaar zonlicht gezien.“

We lopen over grind. ,,Hoe doe je dat, als er een steentje in je sandaal gekomen is?”
Ik doe het hem voor. Trappen en schudden en hup, daar vliegt de steen.
We lopen verder. Ik hoor hem verzuchten: ,,Ik ben nog geen professioneel sandalendrager”.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.