Daar is ze weer! 392: Begraafplaats

Een dochter van een oud-cliënte had een steen op haar moeders graf laten plaatsen. Al een tijdje terug had ik beloofd er naar te kijken als ik op de begraafplaats kom. Maar ik kom daar eigenlijk nooit, dus besloot ik op een vroege, zwoele lenteavond er eens heen te gaan.

Het was half acht, dat moest nog mooi kunnen. Omdat ik zelden op de begraafplaats kom was ik even vergeten waar het ook al weer was. Ik dacht aan de Officiersweg. Maar nadat ik een aantal zijweggetjes geprobeerd had en nog eens stevig nadacht, wist ik dat ik het via de Dellenweg moest kunnen bereiken. Om tien voor acht kwam ik aan. Het begon al te schemeren, maar het moest kunnen voor zonsondergang.
Ik zocht. Ik zag bekende namen. Omdat ik negen jaar in de Thuiszorg heb gewerkt kwam ik veel bekende namen tegen. Na lang zoeken, het was nu kwart over acht, vond ik het graf van de oud-cliënte en bewonderde de steen. Toen ik terug liep zag ik het. Zo`n zeven konijnen huppelden over de graven, knabbelden aan bloemen. Het leek wel speelkwartier, ze vermaakten zich opperbest. Het was eigenlijk wel een mooi gezicht. Dus bleef ik een poosje kijken tot het echt een beetje begon te donkeren. Tijd om terug te gaan.

Ik kom bij de elektrische deur. Die gaat niet open. Ik druk nogmaals op de knop. Nee.

Balen, ik heb ook geen telefoon bij me. Gelukkig weten mijn huisgenoten dat ik hier ben, als ik tegen twaalven nog niet terug ben zullen ze me vast gaan zoeken. Ik heb een flesje water mee en er is een toilet. Ook staat er een rolstoel. Dat moet wel even vol te houden zijn.

Er komt een mevrouw met een hond. Ze wil de begraafplaats op. Ik zeg dat de deur niet open gaat. Ze gebruikt de andere deur handmatig. (Had ik niet eens gezien.)

Ik bied aan om mijn waterflesje tussen de deur te doen, zodat ze straks in ieder geval weg kan. Dat vindt ze een goed idee, alhoewel ze ook haar telefoon bij zich heeft.

Hoe kan het toch dat ik dat ding, juist als ik `m niet nodig denk te hebben, wel nodig heb?

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.