Daar is ze weer! 383: Wasmachine

Zo`n apparaat is onmisbaar in een gezin met vier volwassenen en vier sporters. Er gaan heel wat wasjes in de week er door heen. En hij moet het gewoon doen.

De laatste tijd had hij wat kuren. Kreeg ik telkens de code E20 in de display. Maar ik heb niet zoveel tijd voor dat soort fratsen, dus dan duwde ik gewoon op play en dan ging hij weer.
Maar het werd wel lastig, want soms deed hij dat halverwege het programma, dan liep je naar zolder in de hoop dat de was klaar was maar dan moest hij nog 45 minuten. Nadat ik op play had gedrukt.

De laatste keer dat hij de code aangaf was gisteravond. Ik had geen tijd meer om het programma af te wachten, er werd op mijn werk op mij gewacht. Dus vroeg ik jongste, nadat ik op play had gedrukt, of hij de was wilde ophangen als de machine gepiept had.

Na een drukke werkavond kwam ik thuis. En kreeg een verhaal te horen over ‘geen gepiep, water dat met golven uit de machine kwam en zeer natte was’.
Ik was erg moe, het was al erg laat, bij twaalven en de piepe was leeg, ik had er geen zin in op dat moment.
Morgen maar ‘ns een monteur bellen. En anders maar een nieuwe, het ding heeft ook geen schuld, die is door al dat gebruik natuurlijk gewoon opgebrand.

Na een nachtje er over geslapen te hebben besloot ik eens in het boekje te kijken. Misschien stond daarin wat E20 betekent. Ja, inderdaad. De waterafvoer deed het niet meer. Dat leek me wel te kloppen, gezien de golven water.
Dan maar ‘ns kijken wat ik daar aan kan doen. O, de pomp schoonmaken.
Pomp?
Klinkt ingewikkeld.
Boekje er bij, plat met de snuit op de grond. Hendeltje… Golf water…. Nog een…
Ding er uit schroeven…
,,Hee, kijk nou! Zo`n wasmachinedoekje waar je het verkleuren mee tegen gaat. En nog veel meer ondefinieerbare prut…. “
De boel schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Daarna liep het programma weer als een zonnetje.

Zonet echtgenoot gebeld. Gezegd dat de machine door deze monteur weer als een trein loopt. Ik zit lekker ingewikkeld en duur te doen, heb het over dingen uit elkaar schroeven en weer in elkaar zetten. Over het afvoerpompdeurtje, de afvoerpomp, hendels, afvoerkanaal en schoepenrad.
Zegt echtgenoot: ,,Hee Aniet, dat had een collega van mij hier ook vorige week. Die hebben de afvoerpomp schoongemaakt en toen deed hij het weer.”

Ach ja…
Ik was zo trots op mezelf…..

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.