Daar is ze weer! 374: Pasen en een ochtendvullend programma

Al ruim voor Pasen, lees zo eind maart, had ik een enorme paastak gekocht. De winkelmedewerker had er zelfs de helft van het stammetje nog afgehaald, maar zie daar, het bleef een enorm obstakel.

Eerst maar eens het gevaarte in een grote vaas met aarde gezet. Toen een plekje gezocht. Bukkend om onder de deur door te kunnen besloot ik dat het op het tafeltje naast het dressoir moest. Mooi plekje. Alleen: de takken waren wel erg lang en schuurden tegen de klok. Die moest dus ook weer rechtgehangen worden. Maar daar stond `ie dan. Op zolder vond ik na een half uur zoeken de doos met siereitjes, kippetjes en haasjes voor de tak. Toen moest er een krukje gezocht worden omdat de takken te hoog waren om zo wat in te hangen. En dat moet ook nog met een beetje beleid natuurlijk. Dus toen alles helemaal klaar was, was de ochtend bijna middag. Ik had een kop koffie verdiend, vond ik zelf. Pas toen zag ik dat ik de tv niet meer goed kon zien door de paastak. Hij stond recht in beeld! En hij kwam wel erg ver de kamer in.
Ik besloot tot de meest snelle oplossing: accepteren. Tot na de Pasen keek ik op een andere plaats tv.
En de tak (nou ja, meer struik) zag er werkelijk prachtig uit!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.