Daar is ze weer! 371: Plaatselijk nieuws

We komen de laatste tijd slecht aan het plaatselijk nieuws. Dat ervaar ik als heel vervelend.

We lezen een landelijke en een regionale krant. De regionale krant lezen we voor het plaatselijke nieuws en de overlijdensadvertenties. Maar de laatste tijd, (sinds maanden eigenlijk, want ik houd het goed in de gaten) staat er in de regionale krant geen plaatselijk nieuws meer. Nou ja, dat klopt niet helemaal, want plaatselijk nieuws uit Oldebroek, Doetinchem, Zutphen en Nunspeet is voor de mensen die daar wonen wel plaatselijk nieuws, maar niet voor ons. En eerlijk gezegd boeit het me niet erg dat ene meneer van B op 83-jarige leeftijd in Dalfsen is overleden. Bovendien wordt sinds eind vorig jaar bij ons het grootste en dikste huis-aan-huisblad niet meer bezorgd.

Dus tijd voor actie!

Eerst maar eens de regionale krant gebeld. Opvallend; in het keuzemenu worden de volgende keuzes aangeboden; het doorgeven van een verhuizing, het opzeggen van een abonnement, het nemen van een abonnement, bezorgklachten en vragen over een factuur. Maar gewoon een vraag stellen, waar kan dat? Dus maar keuze 3 aangetikt, in de hoop dat er snel een medewerker aan de lijn zou komen. Na 5 minuten was het zo ver. Ik vroeg of wij wel de juiste editie ontvangen. Ze keek het na. ,,Ja hoor mevrouw, de editie Epe/Vaassen, waarom vraagt u dat?”
,,Nou’’, antwoordde ik, ,,in de krant van vandaag bijvoorbeeld staat er als plaatselijk nieuws uit Epe alleen maar dat de Intertoys waarschijnlijk blijft en voor de rest heb ik geen Eper nieuws kunnen ontwaren in het katern plaatselijk nieuws”.
,,Dat komt mevrouw’’, kreeg ik als antwoord, ,,omdat er dan geen nieuws wordt aangeleverd”.

Ik was er stil van. ,,Volgens mij is het zo dat u juist nieuws bij de lezer hoort te brengen, niet dat de lezer u van nieuws voorziet, u heeft daar toch journalisten voor in dienst?”

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, de klacht werd geregistreerd. Of het helpt weet ik niet. Ik heb wel aangegeven dat ik overweeg de regionale krant op te zeggen omdat ik al een landelijke krant heb. En om toch aan plaatselijk nieuws te komen heb ik het dikste en grootste huis-aan-huis blad gebeld met de vraag of ze alstublieft weer willen bezorgen. Want ik blijf wel graag op de hoogte!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Harm Scholten

  Vanochtend liep het helemaal de spuigaten uit,geen enkele aandacht voor het amateurvoetbal uit de gemeente Epe.
  Wel verslagen van Espel,Ens,Creil en Nagele enz.
  Dan ben je als redacteur zijnde toch niet goed bij je paasei

 • Ingrid Buitenhuis

  Helemaal eens met jouw verhaal.

 • Hennie Hanekamp

  Hoi Anita, je schrijft "omdat er dan geen nieuws wordt aangeleverd”. Dit klopt ook wel een beetje als je kijkt naar de vereniging waar ik de Persberichten voor schrijf (WIOS Epe). Sinds 1 januari 2018 stuur ik ze niet meer naar de Stentor, omdat ze het gehele jaar 2017 aan geen enkel Persbericht aandacht hebben besteed. Dit zullen vast zullen vast meer verenigingen en andere organisaties ervaren?

 • Henri

  Om die reden de krant lang geleden al opgezegd. Nieuws uit omringende plaatsen interesseert me niet. Nieuws van verenigingen e.d. wordt amper geplaatst of je het nu wel of niet aanlevert. Ben daarna diverse keren telefonisch benaderd of je weer abonnee wilt worden. Nee dus en dan als reden doorgeven dat er een gebrek aan plaatselijk nieuws is. En inderdaad ze noteren het maar raken het daarna waarschijnlijk kwijt. En dan vervolgens klagen dat de oplages steeds verder teruglopen.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.