Daar is ze weer! 367: Zen

Toen het nog helemaal niet in was om je hoofd leeg te maken, deed ik dat al.

Als ik een drukke periode achter de rug heb kun je me niet blijer maken dan met het poetsen van de kamer. Lekker muziekje er bij aan, meestal klassiek, en poetsen maar. Ik knap er helemaal van op. Niet eens zozeer van het resultaat, nee meer de combinatie van het luisteren naar rustgevende muziek en de handeling van het schoonmaken. Tegenwoordig heb je opruimgoeroes die zeggen dat je hardop tegen je huis moet zeggen dat je van haar houdt, bijvoorbeeld bij binnenkomst. ,,Dankjewel huis, dat ik weer bij je naar binnen mag!” is dan zo`n tekst.
Ik ouwehoer al jaren tegen m`n meubels (als er niemand in de buurt is). Dan zeg ik: ,,Zo bank, zal ik jou weer es blinkend poetsen?” Of tegen de vloer: ,,We zullen je weer es laten glimmen!”

Ik krijg daar een heel opgeruimd en blij gevoel van. Helemaal als de bank of de vloer extra hun best doen met glimmen en blinken. Als ik weinig tijd heb zet ik soms een cd op met kerkorgelmuziek. Door de opzwepende beat gaat het nog sneller. Na een ochtendje poetsen kan ik er weer helemaal tegen. Dan is mijn hoofd helemaal leeg en mijn huis weer lekker fris.
Wat wil een mens nog meer?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.