Daar is ze weer! 39. Illegale afvaldumping

Het is vroeg, nog maar kwart voor zeven. Ik fiets naar mijn werk en het dorp is van mij! Ik kijk waar al lampen branden op dit vroege uur. De wind waait hard en het zijn nu echt gure winterdagen, zo vlak voor kerst. Als ik voorbij de benzinepomp fiets en het paadje naar de Boskamp wil inslaan, loopt er net een man. Hij heeft een vol pedaalemmerzakje in zijn hand en gooit het hup, de prullenbak in.

Wat krijgen we nou? Dus ik zeg: ”Zo meneer, het lijkt me normaal dat u dat thuis in de vuilcontainer gooit!”  Hij ontwijkt mijn blik en loopt snel weg. Ik weet dat je als burger een andere burger mag aanbrengen, maar ja, of dat nou ook geldt voor illegale dumping?

Aan de andere kant, het is wel een ‘heterdaadje’.  Maar wat moet je hier nu mee? Te veel kun je er ook niet van zeggen, voor je het weet heb je een dreun te pakken….

Ik ga aan het werk. Maar ergens in mijn achterhoofd is een piepklein stemmetje dat fluistert: ”Wat zou er nou in die zak gezeten hebben? Gewoon huishoudelijk afval? Lege batterijen? Of, erger nog, een moordwapen?” ( Ik geef het toe, ik kijk te veel CSI en Crime Scene.) Mijn fantasie slaat op hol. Misschien wel…..

Eigenlijk zou ik het liefst even willen kijken. De zak leegpluizen. Misschien staat er wel ergens een naam op…. Misschien los ik op die manier wel een misdaad op…

Maar aan de andere kant zie ik de bui al hangen. Zul je net zien, sta ik daar bij die prullenbak te graaien, word ik betrapt. Denken ze dat ik de boel er in gekieperd heb. Wat moet je dan zeggen? “Sorry meneer agent, ik keek even wat er in de prullenbak zat?” Dat lijkt me ongeloofwaardig.

En dus worstel ik me de dag door met in mijn achterhoofd dat piepkleine stemmetje, dat fluistert: ”Wat zou er nou in die zak gezeten hebben?”

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.