Daar is ze weer! 365: Auto

Al vaker heb ik het hier gehad over mijn onvolprezen autootje met haar plagerige karakter. Van de week had ze me weer tuk.

Dat ze me af en toe laat staan en dat het dan een kwestie is van wie de langste adem heeft (ik), dat kan ik nog billijken. Maar van de week had ze een streek die ik niet van haar gewend was. Ze had me weer tuk.

Ontelbare keren heb ik getankt. Gedachteloos doe ik dan de benzinedop van de tank en schuif de slang er in. Deze keer ging dat niet. Het leek wel of er met het kabeltje waaraan de dop vastzit, geknoeid was. Het was gewoon te kort. Daardoor ging de dop er niet af. Een mede-tanker bood zijn hulp aan. Hij snapte het ook niet. De medewerker van Dalhuizen kwam al naar buiten. ,,Zo, is de benzinedop vastgevroren?”, vroeg hij. ,,Volgens mij niet, volgens mij is het kabeltje gekrompen”, stamelde ik. Dat kan kloppen, aldus de man. Rubber kan krimpen door de strenge vorst. Hij trok en draaide en verhip, de dop was er af! Na het tanken wilde ik de dop er weer opdraaien en jawel! Weer te kort! En weer kwam de medewerker geduldig zijn hulp aanbieden.

Toen ik wegreed, dacht ik: ,,Jij loeder van een auto, eindelijk is het euvel met de asb verholpen en kan ik weer normaal rijden en dan heb je weer nieuwe kuren!”
Ergens vind ik het nog wel komisch.
Maar het moet niet te gek worden!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento