Daar is ze weer! 364: Inkomen

Jongste is bezig met een opleiding voor monteur van F16’s en F35`s. Dat doet hij via Defensie.

Dat betekent dat hij af en toe een half jaar stage loopt op een kazerne. In het weekend komt hij thuis met bergen was, die moeders weer verwerkt tot een schoon stapeltje gestreken militaire plunje.

Momenteel zijn er wat werklui in huis. Als ze voor het eerst binnenkomen en mij de militaire was zien verwerken, grapt er één: ,,O, ik moet geen ruzie krijgen met de heer des huizes, zie ik!” Het schiet door mijn hoofd om te zeggen: ,,Nee hoor, dit is mijn uniform”, maar gezien de weinige stof die op de strijkplank ligt zou dat niet helemaal geloofwaardig overkomen.

Dus leg ik uit dat jongste een opleiding doet via Defensie. Hij is nu thuis van stage en begint vanmiddag weer op school. Maar daarvoor werkt hij nog even een uurtje bij de supermarkt waar hij als 14-jarige al begon. Hij loopt door het huis in het overhemd van zijn werkgever. Een van de werkmannen kijkt naar binnen. Jongste kijkt mij verschrikt aan. ,,Mam, als ze maar niet denken dat Defensie zo weinig betaalt dat ik er nog een baantje bij moet nemen!”

Waar je je al niet druk om kunt maken.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.