Daar is ze weer! 359: Iet

Al vaker heb ik het gehad over mijn onvolprezen autootje Iet (afkorting van I10, en merk van Hyundai). Zij is mijn BCF (Best Car forever).

 

Alleen… juist in een periode waarin ik haar zo hard nodig had, liet ze me in de steek. Mijn nieuwe baan bevindt zich 17 kilometer verderop en er komt vanuit Epe geen openbaar vervoer. Ik ben dus echt afhankelijk van een auto. Mijn auto. Iet.

Tijdens mijn eerste dienst harkte de tuinman het grind aan. Toen ik weg wilde rijden, had ik het gevoel dat de auto wat slipte. Verder niet bij nagedacht, tot er een lampje ABS ging branden. Nog niets aan de hand, alleen het rijden ging wat anders. Alsof ze geremd werd. En bij het remmen kwam er soms een enorm geluid. En wilde de rem ook niet goed naar beneden. Oudste zag het niet zo zitten om er in te rijden en zelf vond ik het ook wat eng worden, dus naar de garage. Daar hebben ze de auto uitgelezen en wat remschijven geslepen in de hoop dat het euvel verholpen zou zijn. Maar toen ik nog geen 10 meter verderop was, brandde het lampje weer en reed hij weer wat geremd. Dus meteen weer terug. Er zat nu niets anders op dan een nieuwe sensor en een ring (?) te kopen, daar zou een paar dagen overheen gaan. Ik zou er wel mee kunnen blijven rijden.

Maar dat ging dus met angst en beven en juist in een periode waarin ik mijn aandacht en energie voor mijn nieuwe baan nodig had.

Toen ging er nog een lampje branden. Weer terug naar de garage, het kon geen kwaad. Met samengeknepen billen reed ik s avonds naar huis. En `s morgens weer naar mijn werk. Als die rem het maar hield.

En dat deed hij.

Iet is inmiddels gerepareerd en ik rijd weer ontspannen naar mijn werk. Een hele zorg minder en wat scheelt het een energie.

Wat kun je dan genieten van de kleine dingen, zoals een goed werkende auto!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.