Daar is ze weer! 355: Warme douche

Ik heb wel eens ergens gelezen dat het belangrijk is om het kind in jezelf te koesteren. Dat je bijvoorbeeld, om te ontspannen, datgene moet doen wat je als kind ook graag deed.

Dus kocht ik ook een volwassenenkleurboek, want vroeger vond ik kleuren leuk. Maar zo`n volwassenenkleurboek, ik weet het niet … Allemaal ingewikkelde patronen die tot leven komen als ze een kleurtje krijgen, nee, het is het niet voor mij.
Tot ik na lang nadenken begreep dat de kleurplaten niet voldeden. Ik wilde prinsessenjurken, bruidsjurken, leuke huisjes etc. inkleuren. Maar goed, om nou naar de Intertoys te gaan om een kleurboek van Frozen voor mezelf te gaan kopen …

Toch heb ik deze week weer eens het kind in mezelf gevonden. Ik was mijn gebruikelijke ronde aan het lopen, Zuuk, Oene en dan weer naar huis, zo`n uur en een kwartier draven. (Volgens echtgenoot is het niet wandelen maar meer marcheren.)
Ik vertrok met prachtig weer, het was wel fris, maar toch, lekker zonnetje er bij, heerlijk.
Halverwege de terugweg betrok de lucht. Ik hoopte het nog te kunnen redden, maar net bij het viaduct in Zuuk barstte de bui los. Na een kwartier schuilen en geen verbetering in de duisternis te ontdekken besloot ik het er maar op te wagen.
Maar de kou was nog kouder geworden en doorweekt tot op de schoenen en het ondergoed bereikte ik mijn thuishaven. Helemaal koud en bibberig.

En toen kwam het kind in mij naar boven. ‘Wat zou je nu het liefste doen? Niet uitkleden terwijl je zo koud bent en de kleding aan je lijft plakt, hè? Nee…. Je zou het liefst meteen onder de douche gaan, hè?’
Ik deed mijn schoenen en sokken uit en sompte naar boven. Onder de douche werd ik weer warm. De kleding uitdoen was nu niet zo`n opgave meer. Snel in mijn huispak, de wasmachine aan en met een kop warme chocolademelk (met slagroom, want dat had ik wel verdiend!) bedankte ik het kind in mij voor dit goede idee!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.