Daar is ze weer! 354: Hardleerse weigeraars

Er zijn een paar attributen in mijn leven die een geheel eigen wil hebben. Ondanks dat ze al nagekeken zijn door experts blijven ze volledig hun eigen gang gaan.

 

Ten eerste is daar mijn laptop. Het trouwe ding wordt met de dag trager, maar dat zij hem vergeven, dat is met mensen ook zo. Een kwestie van wat meer geduld hebben. (En soms wat meer en soms heeel erg veel.) Maar wat ben je dan blij dat hij het weer doet.
Eén ding kan ik `m niet afleren. Hij springt letterlijk elke keer op Nederlands toetsenbord. En dan krijg je letters die je niet wilt. Dus schakel je over op Nederlands toetsenbord Verenigde Staten. Maar als hij er zomaar weer zin in heeft, springt `ie gewoon weer over. Niets aan te doen. Gewoon een kwestie van accepteren. Het is een karaktereigenschap van het ding zeg maar.

Het andere apparaat met een eigen karakter is mijn onvolprezen eigen autootje.
Af en toe krijgt ze het in haar bol en verrekt het gewoon te starten.
Dat kan zijn als je even geparkeerd hebt en weg wil. Dan slaat ze gewoon niet aan. Meestal na een keer of vier heeft ze door dat weigeren geen zin heeft en begint ze uiteindelijk toch maar te pruttelen.

Onlangs gebeurde het twee maal achter elkaar. Eén keer op de parkeerplaats bij Stern, en dan weet ik, gewoon rustig blijven, diegene met de langste adem wint en na 5 minuten was ik weer op weg.
En de tweede keer had ik getankt. Ik wilde wegrijden maar Iet, zo wordt ze door mij genoemd, dacht er anders over. De eerste keer gaf ze geen sjoege. Ik zag wat mensen naar me kijken. De tweede keer nog niet. Ik bleef rustig zitten, wachten tot ze zou luisteren.
De pompbediende kwam er aan lopen. ,,Doet de auto het niet?” vroeg hij naar de bekende weg.
,,Jawel, zo wel, maar ze heeft nog even geen zin, dus dan wachten we even. Ze zal het zo wel weer doen.”
En inderdaad, na vijf keer konden we op pad.
Gewoon een kwestie van wie de langste adem heeft….

- Waarom ik Iet een zij noem en de pc een hij is me onduidelijk ...

- Iet is al eens nagekeken op de accu, maar dat was het niet. Iemand een idee wat het anders kan zijn dan behalve een klierig karakter?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.