epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Daar is ze weer! 347: Kapsones

Pas kwam ik er achter dat ik over zou kunnen komen als iemand die kapsones heeft. Het gebeurde onbewust, maar het schaamrood stond me op de kaken.

Zoals die keer dat ik bij Hudson Bay uit het restaurant kwam. Ik zocht een toilet maar zag geen aanwijzing. Ik liep de afdeling op en trof twee dames. Ik vroeg waar ik het toilet kon vinden en één van de dames zei: ,,Loopt u maar even mee, dan wijs ik het u aan. En komt u daarna weer even naar deze afdeling, want we hebben mooie stofzuigers en zelfs een aanbieding van Dyson.”
En wat zei ik? Ik schaam me nog, maar het besef kwam pas een paar uur later.
,,Nee, dank u wel, dat is niet mijn afdeling”
Het helpt misschien een beetje als je weet dat echtgenoot, toen ik ging studeren, werd benoemd tot chef afdeling vloeren. Dat is niet meer mijn afdeling. En blijkbaar heb ik het zo geblokt dat het nu gewoon in mijn systeem zit.

Op Rhodos zagen we een zwaar verwaarloosde tuin. ,,Tjonge jonge, wat een zooitje, dat is toch ook niet nodig”, zei ik. ,,Maar ja, niet iedereen heeft natuurlijk een tuinman”, probeerde ik het te vergoelijken.
Oudste kijkt me verbaasd aan.
,,Wij toch ook niet?”oppert hij.
,,We hebben Niels toch?” zeg ik, verwijzend naar een vriend van onze jongens die af en toe de hegjes snoeit. (Met recht hegjes, buxusjes)
Ik bedenk me dat het weer tijd wordt om wat meer op te pakken.
Straks, als ik gewend ben in mijn nieuwe baan!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.