Daar is ze weer! 347: Kapsones

Pas kwam ik er achter dat ik over zou kunnen komen als iemand die kapsones heeft. Het gebeurde onbewust, maar het schaamrood stond me op de kaken.

Zoals die keer dat ik bij Hudson Bay uit het restaurant kwam. Ik zocht een toilet maar zag geen aanwijzing. Ik liep de afdeling op en trof twee dames. Ik vroeg waar ik het toilet kon vinden en één van de dames zei: ,,Loopt u maar even mee, dan wijs ik het u aan. En komt u daarna weer even naar deze afdeling, want we hebben mooie stofzuigers en zelfs een aanbieding van Dyson.”
En wat zei ik? Ik schaam me nog, maar het besef kwam pas een paar uur later.
,,Nee, dank u wel, dat is niet mijn afdeling”
Het helpt misschien een beetje als je weet dat echtgenoot, toen ik ging studeren, werd benoemd tot chef afdeling vloeren. Dat is niet meer mijn afdeling. En blijkbaar heb ik het zo geblokt dat het nu gewoon in mijn systeem zit.

Op Rhodos zagen we een zwaar verwaarloosde tuin. ,,Tjonge jonge, wat een zooitje, dat is toch ook niet nodig”, zei ik. ,,Maar ja, niet iedereen heeft natuurlijk een tuinman”, probeerde ik het te vergoelijken.
Oudste kijkt me verbaasd aan.
,,Wij toch ook niet?”oppert hij.
,,We hebben Niels toch?” zeg ik, verwijzend naar een vriend van onze jongens die af en toe de hegjes snoeit. (Met recht hegjes, buxusjes)
Ik bedenk me dat het weer tijd wordt om wat meer op te pakken.
Straks, als ik gewend ben in mijn nieuwe baan!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.