Daar is ze weer! 346: Afscheid

Ik ben slecht in afscheid nemen, ik durf daar ruiterlijk voor uit te komen. Afscheid van de seizoenen, feestdagen, eigenlijk van alles, ik kan er niet echt goed tegen. Zelfs als een geliefd mokje kapot valt kan ik van slag raken, afscheid van vele lekkere bakkies koffie…

Onlangs heb ik na negen jaar afscheid genomen van mijn werkgever. Het afscheid van de cliënten en de lieve collega`s hebben me echt geraakt. Negen jaar lief en leed gedeeld en dan geen deel meer uit maken van elkaars leven, dat is wennen. Dat is even afstand nemen, rouwen en verwerken.

In de privésfeer heb ik dit jaar ook van een aantal mensen afscheid moeten nemen. De meiden van school, met wie ik twee jaar tijdens de opleiding opgetrokken ben. Maar ook mensen die ik al jaren kende, een lief familielid, anderen die in mijn hart zaten.
En ik ben dus heel slecht in afscheid nemen. ….

Gelukkig heb ik nog even de tijd aan mezelf nu ik niet werk. En gaan we met de jongens een week naar de zon. De afstand, letterlijk en figuurlijk, en de ruimte en tijd voor onszelf zullen ons helpen bij het verwerken van al dit afscheid.

Zodat het een plekje krijgt in ons leven en we met veel plezier terugkijken op een fijne tijd met elkaar.

Enne… nee, mocht u denken, gezien de kop, dat ik nu afscheid van u neem: nee.
Ik kan daar erg slecht tegen!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.