Daar is ze weer! 345: Alarm

Sinds V&D ter ziele ging ben ik niet meer wezen winkelen. Want daar begon en eindigde altijd mijn winkelritueel.

Het liefst winkel ik alleen, dan kan ik doelgericht naar de winkels die op mijn lijstje staan en kan ik zo snel mogelijk weer naar huis. Twee keer per jaar ging ik altijd op pad, ik begon en eindigde altijd bij V&D. Met cappuccino. En wat lekkers er bij, en de tweede keer altijd een lekker broodje.
Maar ja, toen was V&D er niet meer. En had ik of geen zin, of geen tijd meer om te winkelen. Smoesjes, ik was gewoon mijn ritueel kwijt.

Toen waren daar Hudson`s Bay en Primark. En afgelopen week besloot ik dat het tijd werd dat ik daar ook eens een kijkje ging nemen, ik had er nu de tijd voor. De noodzakelijke cappuccino dronk ik bij de Hema, een goede vervanger.
Toen, op naar de Primark!
Wat een kleding, wat veel. En wat waren de prijzen laag. Dus met armen vol naar de kleedkamer. En terwijl ik daar, net geïnstalleerd met alle spullen, in mijn ondergoed sta klinkt het: ,,Wilt u de spullen achterlaten en zo snel mogelijk, op last van de politie, de winkel verlaten?”
Ik kijk naar beneden, naar mijn fijn zittende, maar niet zo charmante slip. Naar alle spullen. Moet ik zo? Ik krijg visioenen van een krantenkop: ‘Vrouw ontvlucht winkel in slip’ en kijk naar de bijbehorende foto.
Nee, dankjewel, dat gaat me niet gebeuren!
Dus hijs ik me snel in mijn eigen plunje, pak mijn tas en jas en loop, zoals verordonneerd, rustig naar buiten. Daar staan nog meer klanten. We kijken allemaal naar iedereen die naar buiten komt en wachten af. (Nee, niemand komt in zijn ondergoed naar buiten!)
Na een kwartier besluit ik verder te gaan.

Later bleek dat de binnenstad ontruimd was in verband met een handgranaat aan de deur van een café.
En ik denk bij mezelf: ,,Het is toch niet te geloven, ga je voor het eerst naar Primark en dan gebeurt er dit!”
Voorlopig heb ik het voor een aantal jaren wel weer gehad!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.