Daar is ze weer! 344: Technisch inzicht

Vroeger dacht ik altijd dat ik niet technisch ben. Dat valt nog best mee.

Van water en elektriciteit blijf ik af. Daar heb ik ontzag voor. Maar voor de rest wil ik nog wel eens uitzoeken hoe iets zit en werkt.
Een tijdje terug had ik mijn banden opgepompt. Het viel me daarna op dat zowel het voor- als het achterwiel leek ‘aan te lopen’.
Hop, fiets op de kop, niets te zien.
Tassen er af, nog steeds.
Tenminste, als ik er op zat. Want als ik er naast liep, was er niets aan de hand.
De combinatie er op zitten – met mijn gewicht- en de banden oppompen deden iets met mijn bovenkamer. Als ik nou eens wat lucht uit de banden zou laten ontsnappen?
Jawel hoor, probleem opgelost!

In mijn auto had oudste een souvenir achtergelaten na zijn vakantie. Hij mocht mijn auto lenen en als dank had hij een aloha poppetje op zonne-energie gekocht. Aanvankelijk leidde het af, maar op donkere dagen miste ik haar zwoele buikbewegingen. En daarna vaker, want blijkbaar was de energie op en vond ze het welletjes.
Tijdens een schoonmaakbeurt van de auto gooide ik de frêle dame van haar sokkeltje. Het zonnepaneeltje hing over het sokkeltje heen, vast aan wat draadjes.
‘O jee, dacht ik, dit is het einde van onze vrolijke danseres.’
Ik propte het hele zwikkie weer in het sokkeltje, met de intentie er op een later tijdstip nog eens naar te kijken. Maar dat hoefde niet meer.
Per ongeluk heb ik het zwoele dametje weer aan de gang gekregen en kunnen we weer genieten van haar danskunsten!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.