Daar is ze weer! 330: In het ootje genomen?

Toen ik nog op de opleiding voor verpleegkundige volgde, gebeurde er iets grappigs.

De docent vroeg, bij uitzondering, of er leerlingen waren die zin hadden in koffie. Nou, dat hadden we wel. Dus gaf ze ons haar pasje, waarmee we in het docentengedeelte koffie konden halen. Een paar jonge medeleerlingen liepen met mij mee.

Ik stond bij het apparaat koffie te tappen toen een man op ons af kwam lopen, om ook koffie te halen. ,,Hee, wij kennen elkaar!”, zei ik.
Ondertussen dacht ik: ,,Maar waarvan ook alweer? Waar ken ik die man van?”
Mijn medeleerlingen keken geamuseerd toe, dit was weer zo`n ‘Anita-momentje’. Een paar weken daarvoor groette een knappe jongeman mij, ze waren erg verbaasd toen hij: ”Hé, Anita!” zei. Dat was de sportmedewerker van de sportschool. Maar wie was dit nou ook alweer? Mijn hersenen werkten op volle toeren.
,,Werk je hier ook?” vroeg de man.
En ik met m`n stomme kop zei: ,,Nee, ik ben hier leerling”.

Pas later dacht ik: zou hij zich in het ootje genomen voelen? Sta ik daar bij de docentencorner koffie te tappen met een docentenpasje en om me heen allemaal jonge leerlingen. Zou hij gedacht hebben dat ik hem belachelijk maakte?
Ik hoop het niet, want dat was niet echt de bedoeling!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.