Daar is ze weer! 328: Laatste dag student

Onlangs was het zover, mijn laatste dag als student. Ik sloot het in stijl af.

 

Nou ja, in stijl … Oudste heeft een baan gevonden tot hij in september weer aan de studie gaat, maar gezien de afstand heeft hij een auto nodig. Juist, de mijne. De auto die ik had aangeschaft zodat ik niet met de bus naar school hoefde. Maar het kon even niet anders en dus ging ik de laatste schooldag met de bus naar school, een waardig afscheid van het studentenleven.

De dag zelf verliep anders dan normaal, we gaven presentaties en luisterden naar elkaars bevindingen. Na een gezellige lunch met de hele bups was het tijd voor de laatste presentatie en toen was het klaar.

Ik krijg er altijd een beetje een katterig gevoel van. Zo van: ‘En toen? Wat moeten we nu doen?’
De helft had haast en was al weg, de andere helft wilde nog met een docent rond de tafel, maar dat had ik al gedaan dus nu was het echt klaar.
Mijn dossier op orde, portfolio gevuld, alle opdrachten en verslagen zijn klaar, het wachten is op de uitreiking van het diploma. En o ja, 4 juli word ik gemaild of ik geslaagd ben, maar gezien de resultaten is dat niet zo spannend meer.
Dus…. HET IS KLAAR, twee jaar studie, buffelen en bikkelen zit er op!

Het voelt raar.
Gelukkig had ik de tegenwoordigheid van geest de docent mijn mobiel in de handen te duwen om een foto van onze klas te maken, als een soort van bewijs dat ik echt twee jaar op school heb gezeten.
En vraag ik een beveiliger een foto van mij te maken als ik voor de laatste keer uitcheck als student.
Wel weer wennen, ‘gewoon’ werknemer, moeder etc. te zijn en het woord ‘student’ te moeten schrappen.
Als troost koop ik een mooie bos bloemen voor mezelf. Want het is toch wel een gedenkwaardig moment, vind ik zelf.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.