Daar is ze weer! 309: Prioriteiten en acceptatie

Soms is acceptatie de oplossing.

Kon ik vroeger nogal in paniek raken, door het ouder worden heb ik ervaren dat het weinig helpt. Sterker nog, het komt altijd wel goed, dus waarom je druk maken?

Ik heb de neiging om gauw te verdwalen. Dat ligt puur aan het feit dat ik alles zie en daardoor zo afgeleid/geïntrigeerd ben, dat ik vergeet om op de omgeving te letten. Auto terugvinden op een parkeerterrein, het lokaal terugvinden na toiletbezoek op school, consequent naar precies de verkeerde kant gaan, het hoort gewoon bij mij.
Vroeger werd ik er bloednerveus van, zocht en vond ik allerlei foefjes en trucjes om toch op de juiste plaatst te komen. Tegenwoordig accepteer ik het, net als de lachsalvo`s van medestudenten die me weer ‘ns de verkeerde kant op zien gaan.

Dat accepteren geeft rust. Ik weet dat het altijd weer goed komt, ik kom altijd weer in het juiste lokaal, of met de juiste auto thuis.

En soms moet ik er gewoon om lachen. Als ik een pot open wil draaien en deze uit mijn handen glipt. Als ik weer ‘ns te veel wil meenemen en de helft laat vallen. Als mijn trui blijft hangen aan de klittenband van mijn jas en ik een half blote rug heb. Als ik overeind kom en mijn hoofd stoot. Als ik mijn sleutels weer eens kwijt ben. Als ik de kerstlampjes kapot trap voor ze in de boom hangen.
Dan denk ik bij mezelf: ,,Ja, dat is typisch iets voor mij!”

En zo houd ik voldoende energie en focus over om me te richten op echt belangrijke zaken.

Zo ben ik nooit te laat op een afspraak, heb ik mijn zaakjes altijd keurig voor elkaar.

Kwestie van prioriteiten stellen …

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.