Daar is ze weer! 2. De fluitende man

Van de week was het weer zo ver; in de supermarkt liet hij een spoor van geluidsvervuiling achter zich. Ik kon horen hoe hij door de winkel liep, wanneer hij overlegde met zijn vrouw over wat ze die avond zouden eten en wanneer de pas er weer werd in gezet. Gek word ik er van; fluitende mannen!

Wat mankeert ze? Ik ken het fenomeen dat mensen in het donker gaan zingen of praten. Dat is om zichzelf moed in te praten omdat ze het eigenlijk een beetje eng vinden in het donker. Maar om nou bang te zijn in de supermarkt…. Last van keuzestress? Of bang om met de vrouw in het openbaar gezien te worden? Of denken ze:”Ik heb een fluit, daar mag iedereen van genieten?”

Ik weet het niet. Het valt me wel op dat het ook niet de meest muzikale mannen zijn die het doen, ze fluiten ook nog eens hartstikke vals! Wat mankeert die kerels?

En… wat mankeert die vrouwen, om zo`n man mee de winkel in te nemen? Het lijkt me wel duidelijk dat ze er geen plezier in hebben, dan laat je zo`n vent toch thuis?

Een tijdje terug was ik in een dameskledingwinkel. Dan denk je toch gevrijwaard te zijn van ‘de fluitende man’. Maar nee, terwijl ik achter in de winkel in het pashokje stond te worstelen met een kledingstuk, hoorde ik hem al aankomen. Knetterhard en loeivals. Het zweet brak me uit. Niet hier, niet nu!

Maar jawel, het geluid zwol aan, af en toe stopte hij even om commentaar te geven op wat zijn vrouw blijkbaar voor z`n neus omhoog hield, om vervolgens met luider volume verder te gaan.

Ik had de neiging om te roepen:”Als je het zo eng vindt om een dameswinkel in te gaan, ga dan bij de Hema een warme worst halen en ga zitten wachten op een bankje, daar waar ook de honden aangelijnd zijn, tot je vrouw weer naar buiten komt.”

Maar ja, dat doe je niet. 

Maar wat mankeert zo`n vrouw nou eigenlijk om zo`n vent mee te tronen?

Mijn man houdt absoluut niet van winkelen. Niet in mannenwinkels, noch in dameszaken. Die neem ik dus niet mee, want dat is niet gezellig en niet doeltreffend. Want bij alles wat ik dan omhoog houd, zegt hij: ”Ja, hartstikke leuk, kunnen we nu verder?”

Ik zou onmogelijke combinatie`s kopen en binnen no-time een kast vol miskopen hebben. En als hij dan ook nog zou fluiten, zou dat voor mij reden om hem met een ferme mep op z`n kop z`n fluitje te laten inslikken!

Maar zo`n vrouw die zo`n fluitende man bij zich heeft, zou die een beetje onzeker zijn? Of mag ze alleen geld uitgeven als ‘vader-de-fluitende-man’ er bij is?

Ik kan er heel lang over piekeren. 

Toen ik het pashokje uitkwam zag ik hem zitten fluiten. Het viel me op dat de zon uitbundig scheen. 

Verdraaid…. Hij zou toch niet gewoon vrolijk zijn? 

{jcomments on}

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.