Daar is ze weer! 1. Lijnen

{jcomments on}Net als zo`n beetje elke Nederlander in mijn omgeving houd ik me een enigszins bezig met ‘de lijn’, of beter gezegd: met het missen van ‘de lijn’.

 

De zomer is weer in zicht en vanaf januari lees ik in weekbladen weer van alles over diëten, nieuwe  sporten en de laatste badmode.

Oftewel; het is weer tijd om ‘in shape’ te komen.

Maar als echte Bourgondiër en met name liefhebber van het zoete voedsel, valt dat nog niet mee!

Vorig jaar heb ik een nieuw dieet ontdekt, het AdrFr-dieet.

Ik was er in januari al mee begonnen, knap op tijd, want in het najaar zouden we de Turkse zon weer op onze bijna weer witte bast voelen schijnen. Nu houdt de gemiddelde Turkse man wel van een beetje vlees op de botten, maar zelf voel ik me daar niet zo lekker bij. (Misschien wel om die verlekkerde (?) blikken.)

Tijdens die vakantie kwam ik tot een aantal inzichten. We zaten in een all-inclusive resort  en van tevoren had ik ingecalculeerd dat me dat zo`n drie kilo aan gewicht zou opleveren. Maar dat had ik mooi mis! Ondanks dat ik tijdens elke voedselvoorziening  aanwezig was - en dat was toch nog zo`n elf keer per dag ( ontbijt, laat ontbijt, koffie met lekkernij, vroege lunch, lunch, late lunch, theetijd met lekkernij, vroeg diner, diner, laat diner, middernachtsoep en dan laat ik de altijd geopende cafetaria even buiten beschouwing - was ik niet aangekomen. En dat terwijl ik me niets ontzegde en de enige sport een plons in het koude zwembadwater was, om er daarna zo snel mogelijk uit te springen.

Hoe het kan? Geen idee. Misschien het feit dat ik geen tussendoortjes voorgeschoteld kreeg of misschien is de Turkse keuken niet zo calorierijk. Of misschien wel de wetenschap dat er op elk moment van de dag iets te eten viel en ik niet van tevoren hoefde ‘in te slaan’. 

Het viel me wel op dat ik de eerste dagen meer at dan later, misschien was ik wel verzadigd en kon ik minder op. Alhoewel, ik heb ook enorm dikke mensen gezien die daar geen last van hadden, ze liepen van buffet naar buffet, om uit te buiken en bij te komen aan het zwembad om dan vol goede moed weer op tournee langs de buffetten te gaan.  Heerlijk land, Turkije!

En dus ben ik eigenlijk afgevallen daar. Want ik had drie kilo er bij gerekend, maar bleek gewoon hetzelfde te wegen. Toen ik terug kwam hebben de kerstdagen nog even roet in het eten gegooid, maar in januari waren die kilo`s er ook weer af. En nu ben ik weer bezig met het AdrFd-dieet, dat werkt perfect voor mij! En er is nog een winnaar; dokter Frank. Dokter Frank is een arts die voor diabetespatiënten een dieet schreef waardoor ze geen of minder insuline hoeven te gebruiken. En met dit dieet vallen mensen af. Hij schreef daar mooie dieet/kookboeken voor. Zo`n boek heb ik gekocht. En het werkt perfect! Je moet namelijk heel ingewikkeld koken en dat betekent in mijn geval een extra potje koken, want zoonlief heeft door zijn postuur juist extra calorieën nodig. En als ik ergens de pest aan heb….. Dus… wil je lijnen, koop het boek van Dr. Frank. Het staat bij mij goed in het zicht en zegt: ”Als je deze maand niet een pond afvalt, moet je mij volgen!”

Dat is nog eens een schrikbeeld, ik durf geen tussendoortje meer te nemen!

O ja; wat AdrFr-dieet betekent? Anti dokter Frank-dieet!

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento