Daar is ze weer! 11. Binnen gluren

Ik heb een afwijking waarvan ik pas ontdekte dat meer mensen die hebben.

Ik vind het heerlijk om op Funda te kijken. Naar de huizen, maar nog meer naar de inrichting. Je kunt er leuke ideeën opdoen. Of kijken of de mensen die je kent en die hun huis te koop hebben, een beetje gangbare smaak hebben. Ik stel me dan van alles voor. Helemaal bij mensen die ik niet ken.

Zo had onlangs iemand zijn huis te koop staan en ik had er allerlei fantasieën bij. Het huis was helemaal in het wit, alle meubels, accessoires, echt alles wit. Met goud. Dan denk ik toch aan een bepaald slag mensen. (Zonder daar een oordeel over te vellen!)

Maar toen ik langs het huis reed, zag ik een oerdegelijke dame in donkerblauwe lange rok aan het werk in de tuin. Dat strookte totaal niet met het beeld dat ik me van de eigenaar had gevormd.

Daar kan ik dan erg lang over nadenken. Is het de tuinvrouw van de eigenaar? Is het de buurvrouw die even schoffelt omdat de eigenaar al vertrokken is naar elders? Ik kan er zo een dag mee bezig zijn. Telkens schiet er dan een oplossing door mijn brein.

Van de week reed ik er weer langs. Nu stond er een blond kindvrouwtje in de tuin. Kijk, dat klopte helemaal met mijn beeld van de eigenaresse. Het was een gracieus wezentje, mooie haren, slank lijntje, mooie kleren….

Mijn dag was weer helemaal goed, probleem opgelost.

Alleen…. Wie was nou die dame in de donkerblauwe lange rok?

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.