epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Daar is ze weer! 104: Verkeerde tijdperk

Soms denk ik dat ik gewoon in een verkeerd tijdperk ben geboren.

De zomer komt er weer aan en het is weer tijd om een beetje op de lijn te gaan letten. De kerstkilo`s zijn er gelukkig weer af en er moet nog wat af, want de paaseitjes lonken al weer in de winkel.

Als ik al die strakke, slanke modellen zie, dan vraag ik me wel eens af of ze wel genoeg eten. En of ze wel eens genieten van lekkere gerechten, of van zomaar eens een Snickers tussendoor, of een koekje bij de thee, of een chocolaatje bij de koffie…. Of alles op één dag….
Ik weet dat ik ook een stuk slanker zou kunnen zijn, maar ik vind de prijs, namelijk niet meer genieten van al het lekkers, te hoog. Per slot van rekening rook ik niet en drink ik niet en een mens moet toch z`n onhebbelijkheid hebben, nietwaar?

Vorige week zag ik een foto van een schilderij van Rubens. Een prachtig naakt. Een zachte, volumineuze vrouw, met vetrolletjes, brede heupen, een buikje.
En in één keer zag ik het licht; ik ben niet een beetje te dik of te mollig, welnee! Ik ben gewoon in het verkeerde tijdperk geboren!

Ik deelde deze kennis met mijn man. Ik googelde een foto van een ander schilderij van Rubens, daarop stonden drie mollige dames, met hun brede heupen en dikke billen naar de kijker toe.
“Kijk”, zei ik, “vind je niet dat ik erg veel lijk op deze dames?”
Mijn man bekeek ze aandachtig. “Nee”, zei hij, “dat vind ik niet”.
“Maar waarom dan niet, zou hij mij minder dik vinden, valt het dan toch nog mee?“ flitste het door mijn hoofd.
Het antwoord was ontnuchterend: “Jouw rug is veel mooier!”

Had ik al gezegd dat dit gesprek zich op 1 maart, Nationale Complimentendag, plaatsvond?
Toen ik echtgenoot aankeek, zag ik een vette grijns op zijn gezicht.
“Had je niet gedacht, hè?”

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.