Daar is ze weer! 8. Navigatie

Sinds begin dit jaar hebben wij, als laatste Nederlanders, een navigatiesysteem aangeschaft. Manlief werd vijftig en dit leek mij een mooi cadeau om dat te vieren. En om de komende vakantie eens ontspannen op de plaats van bestemming aan te komen, zonder half Duitsland te zijn door gereden met de daarbij behorende ruzie`s en stemverheffingen.

Maar goed, een navigatiesysteem. Niet die ene die iedereen heeft, nee, wij hebben een MIO. De reden dat ik die gekocht heb, is omdat MIO aanbood om gedurende de leeftijd van het apparaat de kaarten gratis te updaten. Mooi toch? Bovendien denk ik dat wij er erg lang mee doen, want naar ‘vreemde bestemmingen’ gaan we op de vakantie na, haast nooit, tenzij met het vliegtuig.

Enfin, mijn hoogbejaarde oma woont in Drenthe, en toevallig heeft een oudere dame die ik ken daar ook familie, dus op een mooie avond togen wij richting het Noorden. Met de MIO.

Dat is wel lastig, zo`n Miep die overal doorheen tettert. De oudere dame heeft niet zo`n harde stem, dus het was behoorlijk opletten wie wat zei!

Gelukkig wist de dame de weg naar haar familie goed, dus dat ging van een leien dakje. Van daar de MIO ingesteld en op weg naar mijn oma. Die blij verrast was met mijn bezoek. Na twee uur werd oma moe en was ik uitgepraat en wilde ik weer richting oudere dame. Was de heenreis naar oma maar tien minuten, de terugreis duurde maar liefst drie kwartier. In Hoogeveen bleek de hele binnenstad op z`n kop te staan en na vier keer op hetzelfde punt niet verder te kunnen, bedacht ik een slimme list. Want de MIO zei dan wel dat ik naar links moest, maar dat was telkens een doodlopende weg! Dus stiekem naar rechts gegaan. En… wat een wonder… ze pakte de route weer op en nu lukte het wel! Wat een openbaring! Waarom heeft nooit iemand mij dat verteld?

Want nu voel ik me heel slim, omdat het uiteindelijk toch lukte, maar misschien had ik het wel moeten weten en ben ik eigenlijk heel dom…

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.