Daar is ze weer! 77: Jeugd

We zijn in de beeldentuin in Garderen. Daar is een tentoonstelling van zandbeelden, echt de moeite van het bekijken waard.

Daarna lopen we nog even langs de gezellige en mooie winkeltjes. Één winkel heeft als thema ‘Ot en Sien’. Onze jongens lopen met z`n tweeën door de winkeltjes, die zijn niet echt aan hen besteed. Veel luxe interieurartikelen, zeepjes, frutsels…

Ik loop achter ze aan en hoor hun commentaar glimlachend aan.


,,Kijk dat eens, echt iets voor jou”, plaagt jongste, terwijl hij naar een knuffel wijst, met een grote grijns op zijn gezicht.( Hij noemt dat ‘bakkes’) ,,Dan is dat wat voor jou!” antwoordt oudste terwijl hij naar een grote kip wijst.

Even later komen ze bij de Ot en Sien-winkel aan. Het ziet er gezellig uit, met allerlei artikelen waar Ot en Sien op staan. En wat ik daar hoor, wil ik je niet onthouden.

,,Hé, dat is raar”, wijst jongste de oudste op het leesplankje van Ot en Sien. ,,Hier noemen ze een hond ‘Kees’. En moet je kijken, in plaats van douche, schrijven ze Does!”

Ik weet niet wat ik hoor en moet inwendig lachen.

Ze snappen er niets van. Dus leg ik uit dat het om een Keeshond gaat en dat Does de naam van de hond was. Maar het blijft onbegrijpelijk voor ze. Dit is de jeugd die is opgegroeid met Pokémon, I-Pod en Freddy Fish…

Even later hoor ik het volgende:
,,Moet je nou es kijken, ‘Oud Hollandse Spelen’, maar het zit nog gewoon nieuw in de verpakking.’’

Pff… ik vind het wel best, ik blijf aan het uitleggen!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.