Daar is ze weer! 59: Even wuiven…

Wat heb ik genoten van Koninginne/Konings/Kroningsdag. De pracht en praal, de mooie kleding, de kleine prinsesjes, de officiële momenten…. Maar ook, of juist, de momenten die anders liepen dan gedacht. De gaap van Amalia en… het “even wuiven misschien?” van prinses Beatrix.  Ik denk dat we trots kunnen zijn op ons koningshuis. De koninklijke familie lijkt mij een warme, betrokken familie met gevoel voor humor. Net als mijn eigen familie.

Op uitnodiging van mijn schoonmoeder gingen we met de familie een weekendje naar Midlaren. Ze had daar een huisje gehuurd en natuurlijk gaven wij gehoor aan het verzoek en verheugden we ons op deze jaarlijkse traditie. Op de heenweg een paar uur vertoefd en geluncht in het prachtige Giethoorn en toen op naar het noorden. Via kleine wegen kwamen we aan op het net geopende park, we waren de eerste bewoners van deze vakantievilla. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, werd het tijd om boodschappen voor het weekend te doen. Schoonzus, schoonmoeder, zwager en ik reden naar het dorpje om inkopen te doen. Maar waar we ook keken, geen parkeerplaats. Tot zwager een lege parkeerplek zag en afsloeg. En jawel, daar reden we over de markt, tussen de kraampjes door. Ik kreeg in één keer een dejavu gevoel, dit had ik eerder meegemaakt toen ik net mijn rijbewijs had gehaald. Maar een flink aantal jaren ouder (en wijzer?) reageerde ik nu wel alert. Ik zag de marktkoopmannen vol ongeloof naar ons kijken. En toen floepte het er zo maar uit: ”Even wuiven misschien?”.

Dat hebben we toen maar gedaan en het bleek de kreet van het weekend.

Nadat we de inkopen in de auto gezet hadden, wilden we nog even kijken of er ergens een leuk restaurantje te ontdekken was. Niet echt onze smaak, dus we liepen over de markt terug naar de auto. In het midden van een gang stond een leeg krat. Mijn schoonmoeder schoof het netjes aan de kant, maar werd terecht gewezen door een marktkoopman. “Mevrouw, wilt u dat krat laten staan? Er zijn namelijk mensen die hier doorheen rijden, vandaar dat krat.”

Ik kon het niet laten en riep naar mijn zwager en schoonzusje die een eindje voor ons liepen: “Moet je nou toch eens horen, het schijnt dat er hier mensen met de auto over de markt rijden!”.

Eén dame had het door en schoot in de lach. Heerlijk, de humor ligt op straat en soms op de markt!

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.