Daar is ze weer! 3. Belspel

We zitten met z`n drieën in de auto, oudste zoon, mijn man en ik. We hebben een behoorlijke rit voor de boeg, de autoradio staat aan en we luisteren naar een muziekprogramma. Ineens klinkt er een enorme toeter. Ik kijk of het achter ons vandaan komt, maar het blijkt uit de radio te komen. Het is de tune voor een belspel. 

Als je de toeter hoort, kun je een nummer bellen en als je de eerste beller bent, kun je een volle tank benzine winnen. Nou, dat lijkt me wel wat met de huidige prijzen.
Ik typ het nummer vast in mijn mobiel en hoop dat ik de toeter weer hoor, maar helaas, elke keer net te laat en het is maar één keer per uur. Dat gaat deze rit niet meer lukken.
We doen ons ding op de plaats van bestemming en maken ons klaar voor de terugreis. Het belspel is nog steeds aan de gang en ik bereid me goed voor!
Flesje water bij de hand voor als ik van schrik een droge mond krijg als ik per ongeluk in de uitzending kom, het nummer weer ingetoetst, zodat ik nog maar op één knop hoef te drukken op het moment suprême…
Het is warm in de auto. En ik heb een vermoeiende week achter de rug met een paar vroege diensten…. Ik val in slaap…. En dan…. Een enorme brul van zoon en man: ”NU!”.
Ik schrik wakker, druk op een toets en jawel….nummer weggedrukt! Ik typ nog snel het nummer in, krijg nog te horen dat het gesprek 60 cent kost en vervolgens dat alle lijnen bezet zijn.
Ondertussen hoor ik ‘bolle Koos’ juichen over zijn gewonnen prijs.
Ik kan wel janken! Niks verloren en toch chagrijnig!
 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento