Bij ons in Brazilië. 233: Mijn laatste column

Na bijna vier en half jaar een trouwe columnist van deze site te zijn geweest, word ik vanaf vandaag een oud-medewerker. Of zoals ze wel eens zeggen: ik leg het bijltje erbij neer.

(door Gerard van de Schepop)

De redenen voor dit plotselinge stoppen liggen helemaal in de persoonlijke sfeer. Het ouder worden met zijn bijna dagelijks ontstane gebreken speelt een grote rol in dit besluit. Ook gebrek aan inspiratie in het (op)zoeken van onderwerpen die Epenaren kunnen interesseren. En als derde reden dan dat ik op 81-jarige leeftijd geen vaste verplichting meer wil hebben.

Altijd met veel plezier heb ik deze 232 stukken geschreven en van foto's voorzien. Ik hoop dat linksboven in het archief van Epernet mijn genummerde bijdragen van 'Bij ons in Brazilië...' nog lang zullen blijven staan voor degenen die de beginstukken en ander vroeger verschenen  materiaal nog eens willen lezen. Mijn grote vriend Jan Stenvert zal daar wel voor zorgen, zodat het niet in het niets verdwijnt.

Epernet zal hier op mijn pc in Belo Horizonte wel altijd met veel interesse gelezen worden: de huiselijke stukjes van Anita, de veelzijdige producties van Bert Hanekamp, de poëtische pareltjes van Henk Posthouder, de recepten van Jan van de Vlekkert, enz. Enz. En dan al die berichten over wat er in Epe en omstreken gaande is op sociaal, cultureel en sportief gebied. Ook de vriendschappelijke banden met veel inwoners van Epe zullen behouden blijven.

Ik wil er wel aan toevoegen: als ik iets kwijt wil of als er iets gebeurt dat ook belangrijk is voor Epe, neem ik de pen weer ter hand. Mijn pen is dus niet leeg.

Mijn dank aan mijn trouwe lezers.

Ik hoop echt dat ik mijn geliefde geboortedorp Epe nog wat keren kan bezoeken, als het progressieve en prachtige dorp gelegen tussen bosgronden en agragische gebieden.
Hier in Brazilië, voegen zij daar wel altijd aan toe: Se Deus quiser (Als het God belieft).

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Harry Niers

  Hallo Gerard,
  Dat is lang geleden! Ben dit jaar óók 81 geworden .... en langzamerhand met wat gebreken.
  Als jij weer in Epe komt, vind ik het leuk om jou nog eens te ontmoeten. Ik woon nog steeds, al 50 jaar , in de Quickbornlaan 10
  .Een Zalig Kerstfeest... prima Jaarwisseling .... en het beste gewenst! Hartelijke groeten, Harry Niers

 • Frans Blaas

  Beste Gerard,
  Zojuist heb ik gestemd op ons condominium en zag je naam onder die van mij. Googelend op je naam zie ik jouw laatste artikel en de andere met de prachtige in bloei staande Ipes we zien je haast nooit meer in je huisje en laatst spraken we je dochter die daar vertoefde. Ik hoop dat het je goed gaat. Het ga je goed.. Laat eens wat van je horen, zie email... Alle goeds en de hartelijke Groeten aan je vrouw...

 • Anita van den Berg

  Lieve Gerard, ik ga je missen! Veel van jou over Epe geleerd. Hopelijk zijn de genoemde 'gebreken' leefbaar voor je. Ik begrijp je 'gebrek aan inspiratie' niet helemaal, aangezien ik je als persoon als zeer inspirerend ervaar. Veel van wat je zegt boeit! Hoop je nog vaak in Epe te mogen ontmoeten, alle goeds voor jou en Rosana! Liefs, Anita

 • Harrie Mulder

  Respect! Probeer je nog eerdaags te skypen....

 • Bert

  Ik sluit mij graag aan bij alle woorden van dank. Ik heb verschrikkelijk genoten van uw verhalen en foto's. Een enorme prestatie. En wij Nederlanders zijn gewend aan herhalingen dus ik neem aan dat de redactie binnenkort uw eerste verhaal weer bovenaan zet. Een hele goede gezondheid gewenst! Ik wens u al het goede.

 • M.J.Zimmerman

  Hallo Gerard, ook een oude buurjongen las regelmatig jouw stukjes en begrijp dat je hiermee wil stoppen, jammer. Ga nu nog genieten van het mooie Brazilie, wat ik persoonlijk ook vele malen heb kunnen zien en bekijken. Het laatste stukje wat je schreef ging ook over Belo Horizonte , en dan van boven te zien, is altijd mooi, maar weet je dat Rotterdam ook zo te bekijken is. Ga naar www.dakvanrotterdam.nl en klik op een van de vele ringetjes. Gerard ga nog een tijd gezond verder en de hartelijke groet van Martin

 • jan stenvert

  Gerard, ook nog even op deze plek: hartstikke bedankt voor al je mooie verhalen en foto's. Geweldig dat je ons een kijkje hebt gegund in jullie leven en dat van de Nederlandse kolonie in Belo Horizonte en omgeving en je liefde voor en band met je geboortedorp regelmatig hebt laten blijken in jubelende reportages. Ongelooflijk knap dat je, inclusief epenaren.nl, tussen de 350 en 400 columns hebt gefabriceerd. Ga er maar aan staan, elke week iets levenswaardigs maken, zeker als je fysiek zo ver van ons vandaan bent. Jammer dat je bent gestopt met je regelmatige bijdragen, maar alle begrip en respect voor je motivatie. Hopelijk blijven je vingers jeuken en blijf je aan Epernet denken als je iets bijzonders beleeft of ziet en na je logeerpartijen in ons aller Epe; dan komen we nog wel bij aflevering 250.

 • Sjaan

  Gerard bedankt voor al je mooie verhalen en foto,s , ik wens jullie alle goeds , in de toekomst , ik vind het jammer dat je stopt met verhalen neer zetten maar begrijp je beslissing wel . Vriendelijke groet Sjaan .

 • Rijk van Ark Jzn

  Gerard met respect jou beslissing gelezen. Heb altijd met veel plezier uit gekeken naar jou verhalen over Epe van zover weg. Hoop je toch weer een keer in Epe te treffen. Hartelijke groet, Rijk

 • Wilma

  Beste Gerard, Wat jammer dat u er mee stopt. Al begrijpen we het wel natuurlijk. Zoals u weet lazen wij uw stukjes altijd met veel plezier. We hopen u nog eens te zien in ons mooie Epe! Hartelijke groet, Marleen en Wilma (van de VVV)

Laad meer
Powered door Komento