Bij ons in Braziliƫ. 232: Belo Horizonte van boven

belo van boven 8 CustomAchter in onze straat staat een klein ijzerfabriekje, opgericht door een vriend van ons, vele jaren terug. De baas, José Pires, is er rijk van geworden. Samen met zijn vrouw heeft hij vier dochters, twee getrouwd en twee nog steeds vrijgezel.

De verjaardag van één van de niet getrouwde dochters werd gevierd ten huize van haar getrouwde zus, die met een dokter is gehuwd en in een sjiek, hoog gelegen appartement woont. Daar boden zij voor enkele naaste buren van onze straat een feest aan. Ook wij waren van de partij.
Het werd in de open lucht op de zeer ruime bovenverdieping gevierd met zo'n 50 gasten. Twee kelners waren ingehuurd en de jarige liep ook van de ene naar de andere tafel om zekerheid te hebben dat iedere gast zich maar goed vermaakte. Het bewijs daarvan werd gegeven toen de tafeltjes, al na de eerste begroetingen, aan elkaar geschoven werden en het een vrolijke boel werd.
Na ons gourmetfeest daalden wij af naar de versierde grote leefruimtezaal op de bovenverdieping, waar de taart aangebroken werd, wat hier de gewoonte is. De felicitaties werden al zingend aangeboden. Rosana en ik hebben zelfs nog even in het Nederlands het 'Lang zal zij leven' gezongen, wat wij soms doen bij feesten ten huize van vrienden.
belo van boven 1

belo van boven 2
Vanaf dat tophouse heb je mooie vergezichten van de hoogbouwwereld van Belo Horizonte. Die wil ik even delen. Niet dat iedereen meteen naar Belo moet verhuizen, maar om een idee te geven dat het leven in het gerenoveerde Epe toch wel verschillend en niet vergelijkbaar is met een druk en vaak deprimerend stadsleven.
De volgende drie foto's laten wat vergezichten zien, met op de tweede foto de tweede favela in grootte en aantal inwoners.
belo van boven 3

belo van boven 4

belo van boven 5
De drie foto's hierna laten eerst het 'provinciehuis' zien met een plein ervoor waar allerlei soorten spelletjes beoefend kunnen worden en een paradijs is voor kleine kinderen.
belo van boven 6
Op volgende foto kun je links boven op de bergrug, die de stad aan de oostkant markeert, de TV-zenders zien en andere communicatiesystemen. Aan de rechterkant boven het nieuwe stadsdeel, waar de stad zich gaat uitbreiden.
belo van boven 7

belo van boven 8
De volgende twee foto's laten twee bouwsels zien waar mensen samenkomen: een modern kerkje vóór het 'Provinciehuis' en een moderne shopping die van binnen hetzelfde is als al de winkelcentra in de rest van de wereld.
belo van boven 9

belo van boven 10
De laatste foto geeft een fraaie indruk van de met bomen beplante avenue, met op de achtergrond, 24 kilometer buiten de stad, de hoogste berg (bijna 1700 meter) van de omgeving. De stad zelf ligt op een hoogte van ongeveer 900 meter.

belo van boven 11
Van bovenaf lijkt alles toch mooier dan dat het van beneden af is.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento