Bij ons in Braziliƫ. 226: Vogelweelde

vogelsMijn kennis van de Nederlandse vogels is behoorlijk groot. Ik las daar vroeger veel over en heb veel boeken over die heerlijke schepsels aangeschaft. De meeste namen zijn mij bekend en ook veel karakteristieke uitingen en gewoontes zijn in mijn geheugen opgeslagen.

Mijn vogelboeken in het Engels heb ik net aan mijn kleinzoon gegeven. Die kijkt nu nog veel naar de afbeeldingen, maar ook bepaalde schema's pluist hij na. Ik verwacht niet dat hij een ornitoloog zal worden, maar dat dit wel zijn liefde voor de natuur en de Engelse taal zal vergroten

Violeta Andrade is is de maakster van de volgende foto's. Zij is een dezer dagen begonnen om haar naam op haar foto's te zetten, al voelt zij zich nog niet een professionele fotografe. Wel was zij uitermate verbaasd toen één van haar foto's verscheen in het bekende tijdschrift National Geographic Brasil. Ook heeft zij duizenden volgers op Instagram over de hele wereld. Ik denk dat zij het ver zal schoppen, ze heeft een legioen mensen op internet die haar van alle kanten aanmoedigen.
De publicatie van haar foto's op Epernet is niet bedoeld om haar faam te vergroten, maar om de inwoners van Epe iets van het kleurrijke wereld van de
kleine vogels in ons leven en rond haar huis te laten zien.
Namen worden niet genoemd, omdat zij ofwel te wetenschappelijk zijn of  populair Portugees en dus voor de inwoners van Epe weinig zeggen. Alleen de schoonheid en verschillen gelden hier.

vogels 1

vogels 2 Custom

vogels 3 Custom

vogels 4 Custom

vogels 5

vogels 6 Custom

vogels 7

vogels 8

vogels 9

vogels 10 Custom

vogels 11

vogels 12

vogels 13 Custom

vogels 14 Custom

vogels 15 Custom

vogels 16

vogels 17 Custom

vogels 18

De volgende fotocollage is niet gemaakt door Violeta.

vogels 19 Custom

En als je dan weet dat er duizenden soorten vogel bestaan, dan moet je zwijgen en je overgeven aan de natuur en haar in al haar verscheidenheid beschermen.
Mijn kleinzoon heeft gelijk: het zijn wonderbaarlijk mooie schepsels, ofschoon hij het maar moeilijk vindt om al die namen van buiten te leren. Maar hij is pas 7 jaar.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Sjaan Durberg

    Hallo Gerard , van al dit moois , daar wordt ik vrolijk van . wat is de natuur toch mooi , we zijn net terug uit Ierland , hier 16 dagen een rond reis gemaakt , wat een mooi land en wat hebben we genoten .

    Op mijn web -log kan je hier al een aantal verslagen over lezen . ****://de-durbergjes.webnode.nl . groetjes Sjaan .

Powered door Komento