Bij ons in Brazilië. 225: De insectenwereld groots in beeld

insect 8 Custom

Een jaar geleden heb ik Violeta Andrade voorgesteld die het hopelijk ver zal brengen in het fotograferen van de natuur in vooral haar simpele en toch zo rijke onderdelen. Drie weken terug werd in het tijdschrift National Geographic Brasil een fotostudie van haar getoond van een kleurrijke vogel in het bos rondom haar huis.

Violeta woont met haar tweelingzus Júlia en ouders in ons bungalowpark temidden van de rijke natuur. Dus van jongs af aan heeft zij haar inspiratie daar opgedaan, vooral ook omdat haar ouders al jaren in de natuur hun beroep uitoefenen; hij als architect en zij als biologe. Zij waren en zijn haar grote inspiratiebronnen.
Omdat Rosana en ik bevriend zijn met haar ouders, proberen ook wij haar in deze richting te steunen. Dan is deze fotoreportage van haar werk een goed middel om haar in deze hobby te motiveren. Natuurlijk is het maar een greep, maar het laat wel de rijkdom zien van wat er zo leeft rond haar huis.
De minst opvallende zijn de insecten. Enkele heb ik al eens getoond, maar ze mogen nog wel eens gezien en bewonderd worden. Zij tonen ons de schoonheid in de kleinste details, vooral de multifocale ogen en de fijne haartjes op de kleine lichamen.
Volgende week laat ik wat foto's van vogels zien en dan zijn bloemen aan de beurt.
Bekijk de foto's nauwkeurig en zie hoe de schoonheid overheerst, vooral als er niet al teveel mensen in de buurt zijn die meer geinteresseerd zijn in het gebruik van de natuur in hun voordeel dan als levensbron. Sorry dat ik dit even kwijt moest. Ik las eens: 'De natuur zijn wij en de natuur rondom is een verlengstuk van wat wij al zijn.'
insect 1

insect 2

insect 3 Custom

insect 4 Custom

insect 5 Custom

insect 6 Custom

insect 7 Custom

insect 9

insect 10

insect 11

insect 12 Custom

insect 13 Custom

insect 14

insect 15 Custom

(Vertaling tekst hier boven: Veel dank voor de steun, mensen!)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Remco Loonstra

  Ik volg Violeta al een aantal jaren op instagram en ben enorm onder de indruk van haar foto's. Zonder dat ik haar ooit ontmoet heb Is er toch een hele leuke vriendschap ontstaan. En ooit hoop ik haar toch een keer te ontmoeten, ik vier bijna elk jaar mijn vakantie in Brazilië bij mijn " zusje " in Brasilia.

 • Sjaan Durberg

  prachtig in beeld gebracht , mijn complimenten . :D

 • Jan Stenvert

  Violeta, muito obrigado pela permissão de poder usar suas lindíssimas foto's. Um colírio para os olhos! Minhas felicitações pela colocação da foto na National Geographic Brasil.
  Você deve se profissionalizar, para o qual você indubitavelmente possui todas as qualidades.
  Cordiais saudações de Jan da Holanda.

 • Violeta Andrada

  Beantwoordde: Jan Stenvert

  Muuio obrigada, Jan!!
  Fiquei muito honrada por esta postagem e feliz pelo incentivo!
  Abraço!

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.