Bij ons in Brazilië. 208: Autobiografische herinneringen

Een tijdje terug las ik op ons eigen Epernet dat Google Streetview zo'n beetje alle straten in Epe gefotografeerd heeft en op Google Maps en Earth heeft gezet. De in blauw gemarkeerde straten kun je helemaal doorrijden en beide kanten van die straten kun je van dichtbij bekijken. Het is soms wat moeiijk om de bochten te maken, maar na enige oefening went ook dat wel.

Je hoeft alleen het oranje poppetje even naar een willekeurige straat ergens in Epe-dorp te slepen en automatisch bevind je je in dat stukje dorp, alsof je aan het winkelen bent. Natuurlijk heb ik dat even geprobeerd en het oranje  figuurtje in gedeelten van Epe gezet die voor mij speciale betekenis hebben in mijn leven van bijna 81 jaar.
Een plan kwam in mij op. Waarom niet tien of meer foto's overnemen en daarbij mijn mooiste en diepste jeugdherinneringen van die geografische plek op te schrijven die misschien voor mijn wat oudere lezers ook interessant kunnen zijn? Zij gaan over het Epe van de vorige eeuw, waarin het dorp heel anders was en anders geleefd werd dan in het moderne Epe met het stedelijke, pas gerenoveerde winkelcentrum en de uitbreiding van de horecasector.

De tijdsspanne is ongeveer van 1935 tot 1958 en ik hoop dat velen van mijn wat oudere lezers zich dat tijdstip goed kunnen voorstellen, want zij hebben die tijd zelf beleefd. Het gaat ook over kleine, maar voor mij belangrijke voorvallen, gebeurtenissen en voor mij bekende families die nog banden hebben met Epe of al naar andere plaatsen zijn verhuisd..

Het zijn uiteindelijk twaalf foto’s geworden; iedere dinsdag één foto. Dit zijn ze:

Epe 1 (Custom)

Epe 2 (Custom)

Epe 3 (Custom)

Epe 4 (Custom)

Epe 5 (Custom)

epe 6 (Custom)

Epe 7 (Custom)

Epe 8 (Custom)

Epe 9 (Custom)

Epe 10 (Custom)

Epe 11 (Custom)

Epe 12 (Custom)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.