Bij ons in Brazilië. 205: Het uitdelingsfeest

De uitdeling (18) (Custom)De ziel van de uitdeling is natuurlijk zij die zich als Mamãe Noel (de Kerstmoeder) uitgeeft. Zij is in deze streek geboren en heeft samen met de gemeenteijke autoriteiten het hele uitdelingsschema georganiseerd, waarin vooral de zes gehuchten rond het centrale dorp object zijn van haar hulpverlening.

Zij woont nu al wat jaren in Belo Horionte, waar zij vele jaren terug de vrijwilligersvereniging heeft opgericht. Door het jaar halen zij van alles op. Zij is de grote kracht achter deze solidariteitsmenigte, die samen toch zo'n 30 ton aan goederen en speelgoed bij elkaar heeft gebracht en dat net voor de Kerst ter plaatse heeft uitgedeeld aan de feestvierende arme bevolking.

De uitdeling (1)

Nu wat foto's van deze uitdeling en let vooral op de gelaten opgetogenheid van de mensen die iets krijgen zonder een tegenprestatie te moeten leveren. De hele gemeenschap viert feest en heeft een vrij weekend. Hun entusiasme geeft ook de vrijwillgers een vreugde, die volgens mijn dochter Joanna niet van deze aarde schijnt te zijn.
Het is ontzettend heet, maar dat doet niets af aan de algemene feestvreugde. Gelukkig is er nog wat schaduw om te hele zaak wat te verkoelen.

De uitdeling (2)

De uitdeling (3)

De uitdeling (4)

De uitdeling (5)

De uitdeling (6)

De uitdeling (7)

De uitdeling (8)

De uitdeling (9)

De uitdeling (10)

De uitdeling (11)

De uitdeling (12)

Moeder Christmas temidden van haar geadopteerde medemens.

De uitdeling (13)

De uitdeling (14)

De uitdeling (15)

Een innige omhelzing op het eind van een heel jaar zorgen en ploeteren is de ultieme 'beloning'.

De uitdeling (16)

De uitdeling (17)

De uitdeling (18)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.