Bij ons in Brazilië. 196: Nederlandse historische grond (3)

196 8 (Custom) (Custom)Na een vlieg- en busreis veilig en goed aangekomen in ons vakantiehotel. Onze eerste activiteit nadat wij ons op onze kamer op de tweede verdieping hadden geïnstalleerd was natuurlijk even het strand op om de zonnige sfeer van het blauwe zeewater in ons op te nemen en de omgeving wat te verkennen.

Het strand is breed en de grote en kalme wateroppervlakte ziet eruit als een uitgestrekt Fries meer, doorfdat de golven worden gebrokn op een riffenbank 5 tot 6 kilometer in zee. Dat maakt dit een soort binnenzee met kalme wateren en praktisch geen golfslag. Het was wel meteen behoorlijk diep, want je moest al na een meter of vijf uit de kust zwemmen, wat ik dus iedere dag even gedaan heb in het heldere, blauw ogende water.

Waar twee riviertjes de zee in stromen, een iets ten noorden van het hotel en een vlak voor het stadje van Maragogi, was de zeebodem heel vlak en kon je vooral bij eb meters de zee in lopen.

De volgende foto's laten het strand zien vóór of bij ons hotel op verschillende tijden gedurende de dag.

196 1 (Custom)

196 2 (Custom)

196 3 (Custom)

196 4 (Custom)

196 5 (Custom)

196 6 (Custom)

196 7 (Custom)

196 8 (Custom)

196 9 (Custom)

196 10 (Custom)

Op de volgende foto's de stranden bij de twee riviertjes die vanuit het binnenland de zee bereiken en voor bijna onbegrensde stranden zorgen. Een pracht van een wandelgebied in een bijna grenzenloze ruimte.

196 11 (Custom)

196 12 (Custom)

196 13 (Custom)

196 14 (Custom)

196 15 (Custom)

196 16 (Custom)

196 17 (Custom)

Als laatste een foto van een wereldberoemd Braziliaanse drankje, dat het symbool is van het strandleven in Brazilië. Het is in de hele wereld bekend als caipirinha, citroen en ijsblokjes met een behoorlijke dosis cachaça (suikerietjenever). Een ijskoude, heerlijke drank om deze reeks gezellig af te sluiten.

196 18 (Custom)

Volgende week een reportage over wat er zoal langs komt als je in de schaduw van een parasol onder het genot van wat biertjes uitrust van de lange ochtendwandeling.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.