Bij ons in Brazilië. 176: Ons park van boven

boven2 (10) (Custom)Natuurlijk betalen de bewoners van het park waar ins buitenhuis ‘t Hemeltje staat, een maandelijkse bijdrage voor het onderhoud van dat soort van ‘samenwonen’. Ik denk dan aan het bijhouden van de straten en gemeenschappelijke gronden en voorzieningen.

 

Vooral de centrale club heeft veel van dat onderhoudsgeld nodig om te kunnen draaien. Het restaurant en de lunchroom zijn verhuurd. Het onderhoud en soms de renovatie van de verschillende sportvelden slokt natuurlijk een groot deel van dat geld op. Iedere eigenaar betaalt een kleine 200 euro aan servicekosten en dat is voor Braziliaanse normen heus niet goedkoop.
Maar laten wij het park en de club maar even laten zien. De ingang na een regenbui aan de grote weg naar Rio de Janeiro.

boven2 (1)

(Foto: Violeta Andrade)


Het 25 meter zwembad met zicht op onze ‘piek’, in de verte rechtsboven.

boven2 (2)

De plek voor de kinderen met wat speel- en zwemruimte is een groene oase, met links de winkel- en de lunchruimte en in het midden, wat verscholen, het gebouw voor de fitnessruimte, het biljart of snooker met daarachter een ruim saunabad. In de verte in het midden onder het groepje bomen staat 't Hemeltje. Dus dichtbij het clubleventje, waar wij maar weinig gebruik van maken.

boven2 (3)

Linksbeneden het huis dat op dit momente gerenoveerd wordt voor culturele doeleneinden, zoals tentoonstellingen of vergaderingen.

boven2 (4)

Het restaurant, dat vroeger het woonhuis was van de grootgrondbezitter en boer, op een mistige zondag, met daarachter de twee tennisbanen.

boven2 (5)

boven2 (6)

Maar keren wij terug naar de foto's gemaakt met de drone, voor een verdere kijk van boven op het geheel.

boven2 (7)

boven2 (8)

boven2 (9)

boven2 (10)

boven2 (11)

De onderstaande en laatste foto laat nog één maal 't Hemeltje zien in het midden van een stukje Brazilië, dat wat de schoonheid betreft met Epe vergeleken kan worden, al is het anders. Ik ben ergens een rijk mens met twee vaderlanden.

boven2 (12)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.