Bij ons in Brazilië. 175: 't Hemeltje van boven

drone (4) (Custom)Wij hadden weer eens een lang weekend in de wat frisse junimaand. Luigi, de jongste zoon van Rosana, was even over vanuit Rio. Natuurlijk met de apparatuur voor z’n favoriete hobby, een drone met een ingebouwde camera, die naast een film ook nog een serie foto's maakt.

En natuurlijk kreeg hij van mij ook een uitnodiging om even 't Hemeltje van bovenaf te filmen en een reeks foto's te maken van het ons zo dierbare huisje  en zijn directe omgeving. Een speciaal verlof van de politie heb je hier (voorlopig) niet nodig.

Voordat het ding de lucht in gaat, zijn er wel wat voorbereidingen nodig, zoals de draadloze verbinding met zijn afstandsbediening en andere apparatuur, wat  voor mij onbereikbare technische snufjes zijn uit een andere wereld. Maar eindelijk ging het lawaaierige ding de lucht in en begon zijn werk rond en vooral boven ons huisje. Ons achter latend met een gevoel van nieuwsgierigheid naar het eindresultaat. De vlucht zou een twintig minuten duren, natuurlijk wel met de beperking van de bereikbaarheid en de afstand.

drone (1)

drone (2)

Op de foto’s is te zien hoe ons huisje ligt temidden van andere huizen en villa’s in dat toch wel ruim bebost gebied. De gemiddelde geografische hoogte van het condominium is 1200 tot 1300 meter tegen een bergwand van ruim 1500 meter. De temperatuur is gemiddeld een graad of vijf lager dan in de stad Belo Horizonte. De maanden mei, juni en juli zijn de koudste maanden met een middagtemperatuur van 20 tot 25 graden, dat afdaalt in de vroege morgen tot 9 à 12 graden, dus behoorlijk koud. De hoge bomengroep van cipressen naast ons huisje zijn nog door mij geplant in de tijd dat ze nog met de bouw bezig waren, in 1991.

Nu dan de reeks foto's waarin ons huisje centraal of in een verloren hoekje staat. Dat er veel verschil in smaak is, laten de foto's met de verschillen in bouwstijlen goed zien. Dat is ook de aantrekkelijke kant van het hele project. De oppervlaktes van de stukken grond liggen tussen de 810 en 1200 vierkante meter en iedere eigenaar bouwt naar zijn eigen geld en wensen. Er zijn nog een kleine 100 terreinen te koop, maar die zullen door de huidige crisis waarin het land zich bevindt moeilijk verkocht worden, wat de rust in het park gelukkig ten goede komt.

Ons huisje ligt niet ver van de centrale club af. Met het 25 meter lange zwembad en andere sportgelegenheden kan dat een voordeel zijn, vooral wat de veiligheid betreft, al maken wij zelf daar maar weinig gebruik van.

drone (3)

drone (4)

drone (5)

drone (6)

drone (7)

drone (8)

drone (9)

Op deze laatste foto, terwijl Luigi de drone naar zich toe haalt, groeten wij je vanaf de grond van mijn eigen tuin, een bijna onmogelijke luxe in de megastad Belo Horizonte.

drone (10)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.