Bij ons in Brazilië. 174: Vogels en ander moois op ons park

Violeta mag wel eens voorgesteld worden, zodat je ook weet ook wie de fotograaf is van wie ik in twee columns natuurfoto's laat zien.

foto violeta (1)

We kunnen stellen dat zij, naast haar aangeboren talent, het wonderbaarlijke natuurgebeuren steeds opnieuw viert. Hier volgt weer een rijke foto-impressie van wat er aan leven plaatsvindt in en rond haar ouderlijk huis.

We beginnen bij de vogels, die natuurlijk wel wat geduld van de fotograaf gevraagd hebben. Je kijkt er enkele seconden naar, maar het vergde veel tijd en geduld om ze op de plaat te krijgen. Zijn erg schichtig en zitten bijna nooit stil op de takjes. De meeste kwetteren in kleine groepjes terwijl ze van het ene naar een ander gewas vliegen.

foto violeta (2)

foto violeta (3)

foto violeta (4)

foto violeta (5)

foto violeta (6)

foto violeta (7)

foto violeta (8)

Wat grotere soorten die haar bostuin bezoeken. De bekende Toekan en de minder bekende grote grijspootjakohoen, die in de bossen van ons condominium veel voorkomt. Bij mijn vrienden komen zij op de kakis en andere vruchten af. Deze vogel maakt met zijn vleugels veel lawaai als hij wegvliegt.

foto violeta (9)

foto violeta (10)

foto violeta (11)

foto violeta (12)

Verder enkele van haar foto's van het condominium gelegen op een aflopend plateau van 1250 meter in een gebied met ruim 1500 meter hoge bergen.

foto violeta (13)

foto violeta (14)

foto violeta (15)

foto violeta (16)

foto violeta (17)

Tot slot wat opnames van hier zeldzame fenomenen in de natuur.

foto violeta (18)

foto violeta (19)

foto violeta (20)

foto violeta (21)

foto violeta (22)

Met veel dank aan Violeta, die ons de gelegenheid heeft gegeven om iets te zien van de rijkdom van de natuur rond haar huis.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.