Bij ons in Brazilië. 167: Een tropische vrucht en bloemenpracht

vrucht (6) (Custom)Natuurlijk was mijn grote vriend en oud-leerling Eustáquo ook aanwezig op het feest van mijn 80ste verjaardag. Ik stel hem even voor. Hij werd begeleid door Rosana’s beste vriendin. Hij is de architect van ons Hemeltje.

vrucht (1) (Custom)
Hij bezit ook een huisje op ons condominium, maar terwijl ons huisje een mooi en ruim uitzicht heeft over de omliggende bergen en bossen, woont hij in de bossen met alle voor- en nadelen daarvan, natuurlijk wel met een hogere vochtigheisgraad binnenshuis. Zijn huis is omgeven door een stuk natuurwoud, waarin het krioelt van leven in allerlei vormen. Zo heeft hij naast zijn woning een mooie kakiboom staan, vol met ronde vruchten die wat lijken op roodrijpe tomaten. En  het is nu de tijd van die vruchten.

vrucht (2)

Van dichtbij zie je de overeenkomst met de tomaat.

vrucht (3)

Natuurlijk gebeurde ook hier wat ook bij een bezoek aan een boerderij in Epe in de oogstmaanden gebeurt: je krijgt een zak mee naar huis.
En zo liggen die nu in de keuken en bijkeuken te rijpen. Je eet er toch gauw een stuk of drie, vier per dag. Als zij nog onrijp zijn, hebben ze een wrange smaak, maar als ze rijp zijn en zacht aanvoelen, smaken ze lekker zoet. Gewoon even het steeltje met de blaadjes wegtrekken en dan kun je de hele vrucht met een paar happen consumeren, inclusief de piepkleine zaadjes. Genieten maar!

vrucht (4)

vrucht (5)

Wat ik ook altijd doe bij onze bezoeken aan die mensen, is even de tuin en het bos in gaan om te zien of er nog wat mooie bloemen in de bloei staan. Dus ook toen wij hen onlangs even bezochten. De oogst in foto’s laat ik zien zonder namen te noemen. Gewoon even van de schoonheid genieten die ik aantrof rond hun huis.

vrucht (6)

vrucht (7)

vrucht (8)

vrucht (9)

vrucht (10)

vrucht (11)

vrucht (12)

vrucht (13)

vrucht (14)

vrucht (15)

Het is maar een greep uit de wereld rondom een huisje in het condominium. Gelukkig zijn er ook veel natuurfotografen in Epe en bij Epernet.

'De natuur zijn wij en de natuur rondom is een verlengstuk van wat wij al zijn.'

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.