Bij ons in Brazilië. 162: Het drama met Pituka (3)

Vandaag - ik schrijf dit 8 maart - heeft Pituka in een aangepaste badkamer een gedeelte van haar thuis gevonden, na maandenlang ergens onder de betonnen etages van de nieuwbouw achter onze flat geleefd te hebben met haar zeventallige kroost.

1 Pituka (1)
En de veertien dagen in een kliniek duurden ook behoorlijk lang, ondanks de aanwezigheid van de drie lievelijke vrouwelijke dierenartsen, die hun moederinstinct op de kleine weesmoeder konden botvieren.
Het afscheid van de kliniek had op Pituka niet veel invloed. Zij ging gemakkelijk over van de ene omhelzing in een andere, om uiteindelijk in Rosana’s armen te worden gelegd. De eerste week moest het verband van de operatie nog dagelijks verwisseld worden, tot de dag waarop de hechtingen eruit mochten en dat voor haar grote gebeuren vond in de kliniek plaats.

1 Pituka (2)

1 Pituka (3)

Toen zij de eerste keer onze auto in gedragen werd, zagen wij dat de aanrijding in haar geheugen was opgeslagen en zij bibberend tegenstribbelde. Gelukkig was het maar een kort ritje en liet zij na een paar meter alles over haar heen gaan. Vrolijk, met welbehagen en met nieuwsgierige blikken naar buiten lag zij bij Rosana op haar gastvrije schoot.
Thuis ging ik als eerste naar boven om onze honden op afstand te houden en de deuren wijd te openen. Rustig legde Rosana Pituka op haar gloednieuwe bed-kussen. Zij ging onmiddelijk in haar typische houding van een hond met een gebroken bekken op haar mooie kussen liggen en begon wat brokjes te consumeren. Pas over veertien dagen of later wordt bij de breuk een stalen pin ingebracht en dan zal zij weer als een normale hond kunnen lopen.

1 Pituka (4)

Na een paar minuten lieten wij de andere honden even voor het hekje staan om op afstand kennis te maken met haar. Frieda is een moedertype en zag in de kleine geen concurrent, maar meer haar dochtertje. Susie is wat jaloerser en blafte haar ongenoegen af.

1 Pituka (5) (Custom)

Manfred, ons lieve katje, is gewoon niet weg te slaan van haar nieuwe huisgenote en heeft het geduld om daar gewoon minuten lang als een verlamd dier naar Pituka te zitten kijken. Zal zij de nog opgezette tepels gezien hebben? En zal Pituka nog melk hebben? Zal zij dus als melkgeefster de concurrentie aangaan met de nog steeds melk gevende Frieda? Hij speelt ook vaak met de staart van Pituka, die dan onder de tralies een eind de gang in geschoven wordt..

1 Pituka (6)

Die samenleving op twee verschillende terreinen zal nog wel enkele dagen duren voordat de familie aan elkaar gewend is en bij elkaar kan komen om samen te spelen. Dat is niet zo erg, want Pituka zal dan ook een flinke tijd achter die tralies door moeten brengen om door rust verder te genezen en zich voor te bereiden op de grote operatie van eind maart.
Als het zover is, lezen jullie wel meer over dit toch droevige geval met gelukkig voor de hond een tot nu toe zeer gelukkige afloop.

En zo kreeg het leven, dankzij veel lieve mensen, weer een nieuwe kans om zich te evolueren.
Zij leve lang!

1 Pituka (7)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.