Bij ons in Brazilië. 161: Het drama met Pituka (2)

2.Pituka (2) (Custom)De dag waarop ik dit schrijf, 7 maart, ligt Pituka al negen dagen in de dierenkliniek met de mooie naam 'Quatro Patas', wat 'Vier Poten' betekent.

Zij herstelt zich goed van de anemie opgelopen door de vele teken die veel bloed van haar hebben afgetapt.Twee open gaten, veroorzaakt door myiasis of huidmadenziekte, in de huid bij de onderste tepels zijn weer gehecht. Zij is ook gecastreerd, gebruik makend van dezelfde narcose. Van de drie breuken zijn foto's genomen. Twee van de breuken moeten door rustperiodes vanzelf genezen. Daar zal zij hopelijk geen last meer van hebben. Maar de breuk bij de knop van een bovenbeen in het bekken eist een aparte operatie met de inbreng van een stalen pin. Dus daar is nog wat werk aan de winkel. Er zal ook wel een gat in mijn beurs komen. Maar geld moet, tot op zekere hoogte of diepte, rollen.  

Ondertussen bezoeken wij haar iedere dag. Het is dichtbij en meestal doen wij dat lopend. Zo zien wij wel dat zij, schoon, ofschoon wat mager, een lief en zoet diertje is van ongeveer twee jaar oud. In Nederland zouden sommigen haar een ‘snoepie' noemen. Haar moederschap was haar eerste en laatste. Zij moet zich van nu af aan aan mensen hechten en dat doet zij van nature makkelijk. Ze legt bijvoorbeeld haar lange snuit tegen de borst van Rosana of die van één van de drie vrouwelijke dierenartsen. Teken van veiligheid . 'Zij zijn het die goed voor mij zijn en mij gaan genezen'. Liefkozingen heeft zij haar hele leven nog niet gehad en zij voelt zich veilig en zeker bij al deze goede mensen. Ik zie hier wel een klein probleempje. Wij zijn het diertje aan het voorbereiden voor adoptie. Maar Rosana raakt wel zo gehecht aan die lieve Pituka, dat in haar mond de naam al veranderd is in de verkleinvorm Pituchinha, een naam die je bijna als een liefkozing uitspreekt. Dit zal het 'weggeven' wel moeilijker maken.

Wat foto's als illustratie van deze momenten.

2.Pituka (1)

2.Pituka (2)

2.Pituka (3)

2.Pituka (4)

2.Pituka (5)

2.Pituka (6) (Custom)


Rosana is al wel zo gehecht aan dat lieve dier, dat wij thuis al voorbereidingen aan het treffen zijn voor als Pituka hier een paar dagen gaat verblijven. Zij krijgt een badkamer als haar herstelplek tot haar beschikking en onze andere twee honden kunnen niet bij haar komen. Ze kunnen haar door het hekje wel zien en natuurlijk ruiken ze haar in het hele huis. Als er geen jaloezie van de andere twee honden bij komt, dan kan Pituka ook gerust bij ons blijven. Als onze eigen honden er blijk van geven dat er geen ruzie tussen hen zal uitbreken, dan mag zij blijven. Als wij dan nog eens een reisje gaan maken, zal dochter Joanna wel voor de hele meute zorgen. De kat kan door de spijlen ook niet bij Pituka komen, dat is alleen maar goed voor haar volledige herstel.

Voorlopig staat de toekomst van Pituka nog open, al zie ik tekenen dat wij in een nabije toekomst voor vier dieren gaan zorgen. Een groot gezin dus.
Jammer dat wij hier geen 'kinder'bijslag hebben.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.